Novi kamioni & Polovni kamioni

Clean Tech

Clean Tech, Renault Trucks rešenja za budućnost

alternativna rešenja
Efikasna i inovativna

S obzirom da se naftni izvori sve više iscrpljuju i da održiva mobilnost postaje prioritet, kompanija Renault Trucks istražuje nove tehnološke mogućnosti i predlaže alternativna rešenja koja olakšavaju upotrebu energenata sa ograničenom emisijom izduvnih gasova koji proizvode efekat staklene bašte (GHG).

U skladu sa vrednostima koje poštuje, a to su efikasnost i inovativnost, kompanija Renault Trucks nudi najveći spektar vozila sa pogonom na alternativna goriva ili sa pogonskim sistemom: Clean Tech.

Clean
Sveobuhvatno rešenje, čisto i tiho

Koncept Hibrid koristi dizel i elektro motor, naizmenično ili istovremeno i omiljeno je rešenje u kompaniji Renault Trucks. Vozilo je čisto (20% manje CO2 od dizel pogona), tiho i troši manje goriva.

Osim toga, osmišljen je tako da pruži što veći komfor: automatizovani menjač Optidriver+ koji automatski upravlja pogonima dve vrste motora bez ikakvog dodatnog delovanja.

Clean
Dugotrajna i bezbedna alternativa

Prirodni gas je tiši, manje zagađuje, ne ispušta ni dim ni neprijatne mirise i veoma je rasprostranjen. Osim toga, sve više ima poreskih olakšica kako bi se podstakla upotreba prirodnog gasa u velikim urbanim sredinama.

Cleantech
Apsolutna efikasnost u gradskoj zoni

Električna energija je bešumna i ne zagađuje okolinu. Omogućava veoma udobnu vožnju, jer ima visok obrtni moment pri malom broju obrtaja, za vreme ubrzavanja ili usporavanja.

Energija upotrebljena za kočenje se obnavlja i čuva da bi se ponovo iskoristila.

SVOJIM KONCEPTOM CLEAN TECH, KOMPANIJA RENAULT TRUCKS NASTOJI DA:

  • ponudi stvarne alternative umesto nafte
  • smanji emisiju izduvnih gasova
  • smanji troškove za dizel gorivo
  • smanji nivo štetne buke
  • ponudi pravi kamion za pravu namenu i sa odgovarajućom energijom.