Novosti


17.12.2013

RENAULT TRUCKS U ODLIČNOJ FORMI ZA VREME TRKE U DONINGTONU

Uzbuđenje i akcija, na stazi i oko nje!

Ovog vikenda u Doningtonu za vreme održavanja petog FIA European Truck Racing prvenstva, osećao se borbeni duh u vazduhu. Još jednom, tim Renault Trucks MKR- Technology osvojio je vredne bodove osvojivši tri mesta na podijumu: drugo i dva treća. Renault Trucks UK, glavni sponzor manifestacije, iskoristio je vikend da ponudi svojim gostima, kojih je bilo oko 4.000, brojne atrakcije za dobrodošlicu na raznim štandovima.

Prvi dan trke u Doningtonu obeležio je Adam Lacko koji je osvojio treće mesto u prvoj trci, ali i spektakularan lančani sudar koji ga je primorao da napusti drugu trku. Tokom ove trke, Markus Bosiger - koji je završio peti u prvoj - takođe je bio žrtva agresivnog preticanja, zbog čega je i on morao da se povuče. Za to vreme, Markus Estrajh je takođe bio loše sreće u subotu zbog mehaničkog problema, koji ga je spečio da učestvuje u drugoj trci. Između dva trkačka dana, zbog svega što se desilo, tehnički timovi su imali ogroman zadatak u svojim rukama, da poprave kamione koji su bili oštećeni prvog dana. Zahvaljujući njihovoj stručnosti i brzom radu, svi su bili spremni da se vrate na stazu za nedeljne trke.

Markus Estrajh je iskoristio ovu priliku da se osveti sjajnim nastupom i završio je drugi u prvoj trci u nedelju. Tokom druge trke tog dana, koja je održana po kiši, Markus Estrajh se vratio na podijum, opet na trećem mestu. U ukupnom poretku timova, tim Renault Trucks MKR- Technology još uvek vodi sa 481 poena, dok je Markus Estrajh treći u individualnom poretku sa 163 poena, a slede ga dva člana njegovog tima.

U ovom petom FIA European Truck Racing prvenstvu, Renault Trucks želeo je da podeli svoju strast za kamionima i trkama sa svima. Ambicija koju je izarazio Mark Martinez, generalni direktor Renault Trucks UK, glavni sponozor događaja, je:

Manifestacija u Doningtonu jedinstvena je prilika da skrenemo pažnju našim klijentima, prodavcima, vozačima i njhovim porodicama na naš brend i njegovu vrednost. Renault Trucks štand, impozantan i po svojoj veličini i po broju posetilaca koje je privukao, izgledao je kao sportsko selo. Izložena vozila i razne atrakcije, doprineli su da Renault Trucks ovaj vikend učini zabavnim za posetioce svih uzrasta.

Ceo asortiman Renault Trucks-a prikazan je na njihovom glavnom štandu: od Mastera sve do Kerax-a i Magnuma, gde je 4.000 gostiju ovog proizvođača moglo da se divi vozilima i da izbliza pogleda preko 11 modela. Nova ponuda polovnih vozila, Premium Selection i iznajmljivanje po ugovoru, kao i iznajmljivanje kamiona koje nudi BRS, partner Renault Trucks-a u Velikoj Britaniji, takođe su dobili počasno mesto. Najviše se istakao Renault Premium Long Distance, ponosno noseći boje britanske zastave, koji je služio kao "pejs kar" u svakoj trci.

Što se tiče atrakcija, gledaoci su dobili pravu poslasticu: zabavljače, simulatore trka, oslikavanje lica, klovnove, žonglere i druge aktivnosti koje su oduševljavale i mlade i stare tokom celog vikenda. Uvod u ono što zaljubljenici u trke kamiona mogu očekivati u Nirburgringu 14. i 15. jula, tokom vikenda koji se ne sme propustiti!

Posetite veb-sajt Renault Trucks Racing i pogledajte najnovije vesti o plasmanu vozača i timova

Visit our facebook page for more updates & images