Novosti


17.12.2013

APLIKACIJA KOJA VAS PODUČAVA KAKO DA UPRAVLJATE KAMIONOM NA EKOLOŠKI NAČIN

Vozite najbrže moguće, na najekonomičniji način.

Truck Fuel Eco Driving, nova aplikacija Renault Trucks-a, omogućava svakome da pomoću svog smart telefona ili tableta primeni ekološki sistem vožnje tegljača na svom vozilu. Ovo je igrica koja za cilj ima da nas nauči kakve karakteristike puta možemo očekivati, kako da shodno tome smanjimo potrošnju goriva, a da pritom ne izgubimo na efikasnosti.

Igrica Truck Fuel Eco Driving Renault Trucks-a koja je predstavljena na video simulatoru tokom IAA Sajma vozila u Hanoveru, sada je dostupna i na “smart” telefonima i tablet računarima. Bazirana na tipičnim uslovima sa kojima se vozači kamiona suočavaju na putu, ova igrica stavlja igrača za volan Renault Premium Long Distance-a natovarenog sa 40 tona, a sve sa ciljem da vozilom upravlja što brže ali i što ekonomičnije.

Deset zadataka, deset nivoa takmičenja stavljaju igrača na različite trase. Na početku svake trase, igrači dobijaju nekoliko konkretnih ciljeva. Na primer, od njih se traži da vode računa o svojoj potrošnji kada se kreću uzbrdo i nizbrdo ili kada se nalaze u gradskoj gužvi.

Dobijajući informacije o preprekama na putu kao što su semafori, raskrsnice ili saobraćajna gužva, vozači moraju unapred da razmišljaju ne bi li u pravom trenutku ostvarili maksimalno ubrzanje. Cilj je da se tokom putovanja održi velika brzina, a da se u isto vreme smanji potrošnja goriva. Na osnovu informacija koje dobijaju na displeju vozači u svakom trenutku mogu odlučiti da li žele da ubrzaju ili uspore vozilo. Oni moraju biti oprezni, jer ih jedna greška može vratiti na sam početak igre. Drugim rečima, prelazak na sledeći nivo je moguć jedino ukoliko vozač ispuni sve ciljeve koji su definisani na početku prethodnog nivoa. Na kraju puta moraju osvojiti barem jednu zvezdicu kako bi mogli da pređu na naredni nivo. Najbolji vozači mogu osvojiti tri zvezdice – što je način ocenjivanja njihove sposobnosti da voze na ekonomičan način.

Ova aplikacija predstavlja zabavan način primene principa eko-vožnje. Početnici i iskusni vozači će uvideti da je ovo korisno za testiranje njihovog stila vožnje i pomaže im da poboljšaju stil u realnim životnim situacijama.

Aplikacija Truck Fuel Eco Driving se besplatno može preuzeti u formatu za smart telefone i tablete koji rade preko iOS-a ili Android-a.

Ova igrica je bila dostupna i preko dva simulatora vožnje na štandu Renault Trucks-a tokom čitavog IAA Sajma vozila u Hanover-u od 20. do 27. septembra 2012.

Link ka App Store-u:

https://itunes.apple.com/gb/app/truck-fuel-eco-driving/id563171974?mt=8

Više informacija o Renault Premium Long Distance-u