Novosti


 

17.12.2013

DVA POSLEDNJA RENAULT MAGNUM VOZILA NAPUŠTAJU PROIZVODNU LINIJU U BURG-EN-BRESU

DVA POSLEDNJA RENAULT MAGNUM VOZILA NAPUŠTAJU PROIZVODNU LINIJU U BURG-EN-BRESU

/Dve nedelje nakon predstavljanja nove Renault Trucks game u Lionu, proizvođač se oprostio od vozila Renault Magnum. 26. juna, ključevi poslednjieg Magnuma predati su transportnoj kompaniji Robert Chabbert, u Burg-en-Bresu, gde je bila postavljenja i potpuno nova linija Renault Trucks T.

Pre 23 godine, prvi AE, koji je evoluirao u Renault Magnum, krenuo je sa proizvodne trake. Ovo inovativno vozilo imalo je kabinu sa ravnim podom i predstavljalo je pravu revoluciju u svetu drumskog transporta.

11. juna, Renault Trucks je predstavio svoju novu gamu vozila usklađenih sa Euro 6 standardom, a u centru pažnje je bilo novo vozilo za dugolinijski transport - Renault Trucks serija T.

Krajem prošlog meseca, dva poslednja modela Magnum napustila su proizvodni pogon u Burg-en-Bresu. Jedno od je isporučeno prevozničkoj kompaniji Robert Šober iz Burg-en-Bresa, a drugo će biti uručeno konzervatorijumu fondacije Berliet gde će se pridružiti dugom nizu vozila koja svedoče o istoriji započetoj davne 1894.

Priča o istorijskom kamionu

  • 1990. stvoren je revolucionarni concept: Renault AE sa ravnim podom i kabinom unutrašnje visine 1,87 metara. Inovativni dizajn, neverovatan prostor, potpuna sloboda

kretanje i komfor koji pruža jedinstvena kabina Renault Magnum-a učinili su da ovo vozilo postane najudobniji kamion na tržištu.

  • 1991. Renault Magnum je izabran za Kamion godine.
  • 1997. novi enterijer vozila pružio je vozačima još veći komfor.
  • 2005. i 2006. Renault Magnum se pojavio sa novom šasijom i novim karakteristikama da bi ispunio standard Euro 5.
  • 2008. kabina Renault Magnuma je dobila veću visinu i dodatni prostor za odlaganje stvari.
  • 2011. Renault Trucks je predstavio Magnum Legend, limitiranu seriju od 99 vozila koja su nasledila bele i crne boje svog prethodnika, AE.

Transports Chabbert

Firma Transports Chabbert koja je osnovana 1969, bavi se kombinovanim transportom i transportom pomorskih kontejnera. Ovaj prevoznik je jedan od lidera u veoma razvijenom sektoru transporta robe pomorskim kontejnerima. Njihov vozni park koji se sastoji isključivo od Renault Trucks vozila, broji 60 tegljača, od kojih je 50 Magnum-a. 2013. Transports Chabbert je naručio 22 Magnum-a.