Novosti


 

17.12.2013

KOMPANIJA FRESH LINEN LTD SMANJUJE TEŽINU VOZILA UZ POMOĆ PRVIH RENAULT KAMIONA

FRESH LINEN LTD SMANJUJE TERET UZ POMOĆ PRVIH RENAULT KAMIONA

/ Fresh Linen Ltd, firma koja vrši usluge pranja za hotele i restorane u Eseksu, naručila je sedam novih Renault Midlum 220.12 kamiona posredstvom Renault Trucks distributera - Norfolk Truck and Van. Ovo su prva Renault vozila koja je firma naručila kako bi zamenila MAN u svom voznom parku od 12 vozila. Sva vozila imaju Optitronic menjače i rezervoare za gorivo kapaciteta 200 litara.

Nova vozila Renault Midlum sa sandučastom karoserijom i utovarnom rampom od 1,000kg biće korišćena za isporuku sveže opranih posteljina i peškira do hotela i restorana u Londonu i jugoistočnom delu države.

Karl Bigeln, finansijski kontrolor firme Fresh Linen Ltd., kaže: “Kako bismo smanjili naše operativne troškove, odlučili smo da vozni park sa kamionima od 18 i 15 tona zamenimo lakšim vozilima. Renault Midlum ne samo da ima dobru cenu, već nam i pruža mnogo konkretnih prednosti. Iako je Midlum lakše vozilo, ono i dalje poseduje zapreminu koja nam je potrebna, a kraće osovinsko rastojanje pruža mogućnost lakšeg manevrisanja – što je ključnu prednost, jer najveći deo isporuka obavljamo upravo u gradskim sredinama.”

Drugi zahtev ove firme bio je da na efikasniji način kontrolišu potrošnju goriva, što Karl Bigeln objašnjava na sledeći način: “Diler nam je omogućio da novi kamioni budu opremljeni većim rezervoarima za gorivo. Povećani kapacitet rezervoara znači da naši vozači mogu natočiti gorivo na našem centralnom depou, bez potrebe da ga bilo gde dopunjavaju– što nama omogućava da dosledno vodimo računa o budžetu.”

“Na isti način, automatski Optitronic menjač podrazumeva da svi naši vozači treba da vrate istu količinu goriva, što nam neće pomoći samo da redukujemo potrošnju goriva već i da efikasnije vodimo svoje troškove.”

Novi kamioni su opremljeni sa CCTV i telefonskim sistemima. Karl Bigeln dodaje: “Prisustvo CCTV-a u kamionima nam omogućava da osiguravajući proces učinimo kraćim i prostijim, te smanjimo potraživanja osiguranja.”

Fresh Linen Ltd. se nalazi u mestu Klekton-na-moru u Eseksu. Kompanija je osnovana u avgustu 2010. i vrši isporuke opranog i ispeglanog rublja nekim od najboljih svetskih hotela i restorana. Fresh Linen Ltd. je članica Brilliant Laundry grupe, nacionalnog servisa za poslovanje sa perionicama rublja .