Novosti


 

17.12.2013

NOVA IMENOVANJA RUKOVODILACA U MENADŽMENT TIMU KOMPANIJE RENAULT TRUCKS

NOVA IMENOVANJA RUKOVODILACA U MENADŽMENT TIMU RENAULT TRUCKS-A

NOVARenault Trucks UK Ltd imenovao je Iana Vrenča (na fotografiji gore levo) na mesto direktora postprodaje. Počev od 3. juna, Ian je nasledio Kris Šarpa (na fotografiji gore desno), koji je u međuvremenu preuzeo ulogu generalnog direktora Renault Trucks-ove dilerske grupe, Renault Truck Commercials.

Na svojoj novoj poziciji Ian će biti odgovoran za razvoj strategije i vođenje celokupne postprodajne aktivnosti Renault Trucks-a na teritoriji Velike Britanije. On će sarađivati sa Đinom Kostom, generalnim direktorom Renault Trucks Velika Britanija, kao i sa postprodajnim timom kako bi razvijali i održali Renault Trucks brend, uz potpuni fokus na zadovoljstvo kupaca.

Ian se pridružio kompaniji Renault Trucks nakon rada u Pullman Fleet Services-u, koji je deo Wincanton grupe, gde je bio generalni direktor od 2007. Među dužnosti koje je skoro obavljao spade i posao sa rezervnim delovima za potrebe ove grupe na domaćem nivou. Na toj poziciji, nabavku rezervnih delova razvio je u strategiju maloprodaje rezervnih delova.

Ian radi u industriji komercijalnih vozila od kako je završio školu 1983, kada je počeo kao inženjer pripravnik. On nije stranac u kompaniji Renault Trucks, budući da se ovoj kompaniji prvobitno priključio 2000. napredujući do pozicije “account” menadžera nacionalnog voznog parka, da bi potom 2004. postao servisni menadžer grupe Renault Trucks centralne Velike Britanije.

Komentarišući svoju novu ulogu, Ian kaže: “Oduševljen sam što imam priliku da se ponovo pridružim Renault Trucks-u i radujem se što ću raditi sa izuzetno jakim timom u postprodajnom sektoru. Kao osoba koja je izrazito fokusirana na klijenta, radujem se susretu sa njima, upoznavanju posredstvom dilerske mreže i konačnom zadovoljavanju njihovih potreba. Zadovoljstvo mi je što sam izabran da nasledim Krisa Šarpa i nastavim sa onim što je on do sada postigao.”

Ian je nasledio poziciju Krisa Šarpa koji se pridružio Renault Trucks-u 1996. U svojoj novoj ulozi generalnog direktora Renault Truck Commercials-a, Kris će voditi tim ljudi na 13 lokacija u Velikoj Britaniji, od tehničara i prodavaca sve do menadžera objekata i direktora. Biće zadužen za stvaranje i usmeravanje održivog i profitabilnog rasta.

Kris Šarp radi u ovom sektoru već 20 godina, a svoju karijeru je započeo u sektoru rentiranja kamiona. On se pridružio Renault Trucks-u na poziciji menadžera prodaje i od tada je bio na različitim funkcijama, uključujući i funkciju direktora polovnih vozila i direktora postprodaje.

“Vizija koju ja kao generalni direktor Renault Truck Commercials-a imam jeste da vodim organizaciju koja je u potpunosti orijentisana ka klijentu, gde će svaki član našeg tima, od tehničara i servisnog radnika do menadžera, prodavca i vozača, u svakom trenutku biti potpuno fokusiran na pružanje vrhunske usluge klijentima. Radujem se što ću sarađivati sa novim timom i radujem se izazovima i mogućnostima koje će mi ova uloga doneti.”