Novosti


 

17.12.2013

POSLEDNJA RENAULT MAGNUM VOZILA SA PONOSOM SE OPRAŠTAJU OD ROBNOG TRANSPORTA U VELIKOJ BRITANIJI

POSLEDNJA RENAULT MAGNUM VOZILA SA PONOSOM SE OPRAŠTAJU OD ROBNOG TRANSPORTA U VELIKOJ BRITANIJI

/Poslednja dva Renault Magnum vozila prodata u Velikoj Britaniji, isporučena su kompaniji za međunarodnu špediciju i prevoz, Freight Transport Ltd. Dva tegljača Renault Magnum 480.25 6x2, koja je isporučila distributerska firma, Sparks Commercial Services, pridružila su se mešovitom voznom parku od 25 vozila, zameniviši modele Scania i DAF, s obzirom da firma polako prelazi na Renault flotu.

Renault Magnumi će se uglavnom koristiti za dugolinijski transport ka jugu Francuske i to za prevoz posebnih vrsta roba iz Portsmuta.

Endi Berimen, generalni direktor u kompaniji Freight Transport Ltd., kaže: “Odlučili smo da naša Scania i DAF vozila zamenimo novim Renault vozilima zbog toga što su o dva Magnum vozila koja već imamo u voznom parku pokazala izuzetnu efikasnost i pouzdanost. Imamo ih već pet godina, a oni su i dalje veoma snažni.”

I nastavlja: “Nove kamione koristićemo za naše dugolinijske maršrute, jer nam je najvažnije da vozačima bude udobno. Magnum kabina je vrlo komforna, ima dovoljno prostora i odlične kapacitete za smeštaj stvari. S obzirom na njegovu snagu i pouzdanost, verujemo da je Magnum fantastično vozilo za dugolinijski transport što u potpunosti odgovara našim aktivnostima.”

Endi, takođe, naglašava da je bliska poslovna saradnja sa Renault prodajnim centrom bila ključni faktor prilikom kupovine. “Sparks je lokalni diler kome možemo da poverimo servisiranje i održavanje – što je danas veoma važno, jer kompanijama nikako ne odgovara da imaju skupe troškove kada kamion nije u pogonu. Ponudili su nam odličan prodajni paket i očekujemo da će se naša saradnja razvijati u budućnosti. Sada imamo devet Renault vozila u voznom parku – deo vozila Premium, deo Magnuma i veoma smo zainteresovani da detaljnije pogledamo novi asortiman kamiona koji je Renault Trucks upravo predstavio, kada uskoro stignu u Veliku Britaniju. Želeli bismo da još neka vozila zamenimo Renault modelima u budućnosti.”

Kompanija Freight Transport Ltd. osnovana je 1988.god. i specijalizovana je za transport određenih vrsta proizvoda na francusko tržište, kao i u mnoge evropske i skandinavske zemlje. Firma se nalazi u Portsmutu, odakle postoji direktan prevoz trajektom ka Avru, Kanu, St.Malou, Šerburgu i Bilbau. Freight Transport ima vozni park od 25 vozila za prevoz teškog tereta i 40 prikolica. Imaju svoje skladište i distributivni centar u Portsmutu, kao i kancelariju u Doveru.