Novosti


17.12.2013

RENAULT TRUCKS-MKR TECHNOLOGY TIM JE SPREMAN DA ODBRANI TITULU

“Mislim da ćemo našim rivalima zadati dosta muke ove godine."

Približava se početak novog takmičenja FIA European Truck Racing. Renault Trucks-MKR Technology tim, evropski šampioni za 2012, priprema se za odbranu titule. Cele zime tim je vežbao na kamionima za trke i nadaju se da će vozači Adam Lacko i Markus Bosiger odoleti izazovu tokom svih 10 trka planiranih za sezonu 2013.

Sezona takmičenja FIA European Truck Racing za 2013.god. je sedma kako Renault Trucks učestvuje na ovom šampionatu. Nakon što je MKR-Technology tim osvojio dva evropska šampionata, 2010. i 2012.god., proizvođač je odlučio da zajedno sa svojim partnerom odbrani titulu. A da bi to postigli, odlučili su da ubace dva kamiona koja će voziti češki vozač Adam Lacko i švajcarski vozač Markus Bosiger.

Prva trka održava se 18.maja u Mizanu (Italija). Inženjeri i mehaničari radili su tokom cele zime na poboljšanju šasije i motora novih kamiona.

”Napravili smo optimizaciju korisnog opsega našeg trkačkog motora DXi 13 i mnogo toga smo uradili na bregastoj osovini, ubrzigavanju i elektronskim kontrolama, što će dalje uticati na poboljšanje performansi, naročito pri malom broju obrtaja motora,”objašnjava Žerar Petraz, tehnički direktor Renault Trucks Racing-a. “Primenom rešenja korišćenih za Euro 6 motore kojima su opremljeni kamioni iz novog Renault Trucks asortimana, smanjili smo unutrašnje trenje motora, tako da je celokupan rezultat bolji.”

Vozač Adam Lacko dodaje: “Mislim da ćemo našim rivalima zadati dosta muke ove godine i da će moji napori, kao i napori celog tima, biti ovenčani uspehom. “


Kalendar takmičenja 2013 FIA European Truck Racing Championship

Datum

Lokacija

Država

18. i 19. maj

Mizano

Italija

1. i 2. jun

Navara

Španija

15. i 16. jun

Nogaro

Francuska

6. i 7. jul

Špilberg

Austrija

13. i 14. jul

Nirburgring

Nemačka

27. i 28. jul

Smolensk

Rusija

31. avgust i 1. septembar

Most

Republika Češka

21. i 22. septembar

Zolder

Belgija

5. i 6. oktobar

Harama

Španija

12. i 13. oktobar

Le Man

Francuska


Posetite veb-sajt MKR Technology