Novosti


17.12.2013

RTS WASTE ODLUČIO DA KUPI RENAULT KERAX, JER SU SA VOZILIMA RENAULT PREMIUM LANDER IMALI SMANJENJE POTROŠNJE I DO 50%

"Potrošnja goriva je skoro prepolovljena."

Kompanija za reciklažu i otpad, sa sedištem u Bermondsey-u, RTS Waste Management, preuzela je svoj prvi Renault Kerax 460.35 6x4 tegljač, od zastupnika Renault Trucks-a, MV Trucks. Odlučili su se za ovu kupovinu jer su Renault Premium Lander-i, koje imaju u svom voznom parku, pokazali impresivne rezultate u ekonomičnoj potrošnji goriva, a u nekim slučajevima potrošnja goriva bila je smanjena i za 50%. Kompanija je dodala ukupno devet novih Renault kamiona svom voznom parku u poslednjih 12 meseci. U njihovom voznom parku ima 26 kamiona, a uz još dva Renault-a koja su naručena, kompanija polako potpuno zamenjuje svoja Mercedes vozila.

Osim Renault Kerax-a, koji će koristiti za prevoz otpada do deponija i postrojenja za spaljivanje, RTS Waste Management dodao je svom voznom parku dva 6x2 Renault Premium Lander 380.26 kamiona za smeće i dva 8x2 Renault Premium Lander 460.32 ro-ro kiper kamiona sa kukom za vuču. Sva nova Renault vozila opemljena su automatizovanim menjačem Optidriver+ i vršiće usluge uklanjanje otpada i reciklaže za klijente u građevinskoj industriji širom Londona i jugoistoka.

Mark Redmond, direktor, RTS Waste Management, kaže: “Renault vozila imaju mnogo bolju potrošnju goriva od ostalih kamiona u našem voznom parku. Nedavno smo se bavili ciframa i pokazalo se da od kada smo zamenili Mercedes vozila Renault Premium Lander-ima, potrošnja goriva se skoro prepolovila na našim kamiona za smeće.”

On dalje kaže: “Takođe smo impresionirani Renault Trucks-ovim automatizovanim menjačem Optidriver, sa kojim se primećuje velika razlika i vozači se manje zamaraju – što je posebno važno kada se posluje u centralnom Londonu. Sada imamo znatno manja potraživanja po polisi osiguranja.”

“Ja sam vozio više različitih kamiona i volim način na koji se Renault vozi. Kabina je veoma udobna, vidljivost je odlična, tako da su utisci o vožnji ovog kamiona veoma pozitivni.”

Mark takođe navodi profesionalnu i brzu uslugu koju pruža Renault Trucks zastupnik, MV Trucks, zbog čega se kompanija i odlučila za ovu kupovinu.

Osnovana 1987. godine, RTS Waste Management deo je Mobius Recycling Group. To je porodična kompanija, sa sedištem u Bermondsiju, koja nudi usluge uklanjanja otpada i reciklaže velikom broju klijenata, uključujući Bovis, Lend Lease, Overbury i Balfour Beatty Construction. Kompanija je poslednjih godina stalno ulagala u svoj posao, tako da su razvili tehnički napredno postrojenje Materials Recycling Facility (MRF) za reciklažu materijala, kako bi poboljšali uklanjanje otpada, u svom glavnom operativnom centru u južnom Londonu.

Više informacija o vozilu Renault Kerax

Više informacija o vozilu Renault Premium Lander

Posetite veb-sajt kompanije RTS Waste Management