O nama i sa vama

Dizajn

renault trucks stil

DIZAJN U SLUŽBI UŠTEDE GORIVA

Renault Trucks predviđa razvoj događaja u budućnosti i klijentima predstavlja svoju viziju izrazito avangardnog dizajna i stavlja im na raspolaganje ono što je najbolje među najnovijim inovacijama.

2012.god. na Sajmu automobila IAA u Hanoveru, Renault Trucks je predstavio elaborat industrijskog dizajna vozila za dugolinijski prevoz, u potpunosti posvećen uštedi goriva. Kao spoj plemenitih materijala, vrhunske aerodinamike i tehnoloških inovacija, vozilo je konstruisano da bi ukazalo na dugoročan pravac istraživanja na planu uštede goriva.

“Rad obavljen na modelu CX/03 je elaborat o industrijskom dizajnu, a ne studija o stilu” , napominje Erve Bertran, dizajner u kompaniji Renault Trucks. Vozilo se u potpunosti nadovezuje na prethodna istraživanja proizvođača u tom segmentu, kao što jeOptifuel Lab. “Bitno je da se obuhvati sistem vrednosti kompanije Renault Trucks zasnovan na uštedi goriva”, nastavlja Erve Bertran, “i da se odredi dugoročna orijentacija za buduća istraživanja.” Zbog toga svaki pojedini element vozila ima vrlo preciznu funkciju, diktiranu aerodinamikom i efikasnošću.

Od samog početka procesa projektovanja, stil kompanije Renault Trucks integriše se sa zahtevima budućih korisnika,

LeMoćne i čiste linije, dinamični oblici, snaga i izgled prednjeg dela kamiona, prilagodljivost: Renault Trucks dizajn obeležava svaki model nekom individualnom karakteristikom. Veoma cenjenom karakteristikom, s obzirom na uspeh koji Renault Trucks postiže na svih 5 kontinenata.

 

Dizajneri kompanije Renault Trucks imaju zadatak da gledaju ka budućnosti i da pogode ukus klijenata

LeKreiranje kamiona za buduća vremena je veoma složena operacija i zahteva blisku saradnju dizajnera, inženjera i proizvodnje. Stotine dizajnerskih rešenja i skica napravljenih od strane dizajnera kompanije Renault Trucks predmet su procesa selekcije koji će odrediti pravce za nove koncepte.

Ne radi se samo o dizajniraju futurističkih linija, već i o preciznom definisanju unutrašnjeg i spoljašnjeg izgleda kamiona, detalja vezanih za otvore na vozilu (vrata, prozore, krov, zadnje preklopne spojlere…) i svih ostalih elemenata kako bi se tehnička konstrukcija integrisala sa inovacijama i stvorila dodatnu vrednost koju pruža budući model.

 

Genijalan znak kompanije Renault Trucks

LeDizajn je snažan odraz imidža i ključni element identiteta svakog Renault Trucks vozila. Osim što eksplicitno ukazuje na profesiju kojoj je posvećen svaki kamion, izgled mora da promoviše i imidž naših klijenata.

Kamion je obeležen Renault Trucks znakom u obliku romba, amblemom koji u celom svetu simboliše kvalitet i francusku kreativnost. Renault Trucks žig je blisko povezan sa vrednostima kompanije: inovativan dizajn, odgovornost i efikasnost.