Izveštaj

DIZAJN

A designer working on a concept truck design

DIZAJN U SLUŽBI UŠTEDE GORIVA

Renault Trucks predviđa razvoj događaja u budućnosti i klijentima predstavlja svoju viziju izrazito avangardnog dizajna i stavlja im na raspolaganje ono što je najbolje među najnovijim inovacijama.

2012.god. na Sajmu automobila IAA u Hanoveru, Renault Trucks je predstavio elaborat industrijskog dizajna vozila za dugolinijski prevoz, u potpunosti posvećen uštedi goriva. Kao spoj plemenitih materijala, vrhunske aerodinamike i tehnoloških inovacija, vozilo je konstruisano da bi ukazalo na dugoročan pravac istraživanja na planu uštede goriva.

“Rad obavljen na modelu CX/03 je elaborat o industrijskom dizajnu, a ne studija o stilu” , napominje Erve Bertran, dizajner u kompaniji Renault Trucks. Vozilo se u potpunosti nadovezuje na prethodna istraživanja proizvođača u tom segmentu, kao što jeOptifuel Lab. “Bitno je da se obuhvati sistem vrednosti kompanije Renault Trucks zasnovan na uštedi goriva”, nastavlja Erve Bertran, “i da se odredi dugoročna orijentacija za buduća istraživanja.” Zbog toga svaki pojedini element vozila ima vrlo preciznu funkciju, diktiranu aerodinamikom i efikasnošću.

OD SAMOG POČETKA PROCESA PROJEKTOVANJA, STIL KOMPANIJE RENAULT TRUCKS INTEGRIŠE SE SA ZAHTEVIMA BUDUĆIH KORISNIKA

Moćne i čiste linije, dinamični oblici, snaga i izgled prednjeg dela kamiona, prilagodljivost: Renault Trucks dizajn obeležava svaki model nekom individualnom karakteristikom. Veoma cenjenom karakteristikom, s obzirom na uspeh koji Renault Trucks postiže na svih 5 kontinenata.

 

DIZAJNERI KOMPANIJE RENAULT TRUCKS IMAJU ZADATAK DA GLEDAJU KA BUDUĆNOSTI I DA POGODE UKUS KLIJENATA

Kreiranje kamiona za buduća vremena je veoma složena operacija i zahteva blisku saradnju dizajnera, inženjera i proizvodnje. Stotine dizajnerskih rešenja i skica napravljenih od strane dizajnera kompanije Renault Trucks predmet su procesa selekcije koji će odrediti pravce za nove koncepte.

Ne radi se samo o dizajniraju futurističkih linija, već i o preciznom definisanju unutrašnjeg i spoljašnjeg izgleda kamiona, detalja vezanih za otvore na vozilu (vrata, prozore, krov, zadnje preklopne spojlere…) i svih ostalih elemenata kako bi se tehnička konstrukcija integrisala sa inovacijama i stvorila dodatnu vrednost koju pruža budući model.

Renault Trucks Design

 

 

 

GENIJALAN ZNAK KOMPANIJE RENAULT TRUCKS

Renault Trucks Logo on a concept truck

Dizajn je snažan odraz imidža i ključni element identiteta svakog Renault Trucks vozila. Osim što eksplicitno ukazuje na profesiju kojoj je posvećen svaki kamion, izgled mora da promoviše i imidž naših klijenata.

Kamion je obeležen Renault Trucks znakom u obliku romba, amblemom koji u celom svetu simboliše kvalitet i francusku kreativnost. Renault Trucks žig je blisko povezan sa vrednostima kompanije: inovativan dizajn, odgovornost i efikasnost.

 

Renault Trucks Radiance concept truck

RADIANCE

Renault Trucks’ Dream Truck

Capitalising on the cultural heritage of the brand and its three core values of innovation, efficiency and care, the Marketing and Product teams of Renault Trucks have designed the ideal tractor.

Renault Trucks Hybris concept truck

HYBRYS

Renault Trucks presents Hybrys: an innovative, urban, hybrid technology concept vehicle

With its futuristic design, Hybrys is an expression of Renault Trucks’ vision of future urban transport. It is also a progressive step towards the inclusion of hybrid technologies in its products already on the market, offering alternative solutions to diesel.

In its product range, targeting local authorities and highways agencies, Renault Trucks offers a unique range of engines and alternative energy solutions : bio-diesel, natural gas, diesel / electric bi-modal and wholly electric. 

Set canonical URL
Off