Izveštaj

LIZING ELEKTRIČNIH KAMIONA JE PRAKTIČNO, EKOLOŠKI PRIHVATLJIVO I ISPLATIVO

ZELENE ENERGIJE

3min
Renault Trucks E-Tech range

Žan Frančesko Hečler je zastupnik za državu u Renault Trucks Financial Services. Klijentima kompanije Renault Trucks – uključujući Carlsberg – nudi izbor rešenja za lizing koja pružaju budžetske i operativne pogodnosti.

“Živim i radim u Cirihu, jednom od najvećih svetskih bankarskih i finansijskih centara. Zajedno sa ostatkom Švajcarske, gradski prevoz u mom gradu se kreće ka rešenjima za e-mobilnost kako bi poboljšao kvalitet života u centru grada i smanjio ukupne emisije CO2. Lično mogu samo da pozdravim ovaj trend prema čistijim, energetski efikasnijim i tišim transportnim rešenjima koja su kompatibilna sa energijom iz obnovljivih izvora.

electric truck leasing Renault Trucks Financial services
Električnim kamionima finansiram eko-mobilnost.

Moj posao u Renault Trucks Financial Services uključuje sastavljanje finansijskih rešenja za kompanije koje žele da dodaju jedan ili više električnih kamiona u svoj vozni park. Skoro uvek preporučujem lizing umesto direktne kupovine. S obzirom na ukupni trošak vlasništva (TCO) električnih kamiona, lizing ima mnogo više smisla iz finansijskog aspekta. Koje su prednosti za korisnike Renault Trucks Financial Services*? Sve što treba da urade je da voze; mi se brinemo o svemu ostalom! Jednostavno rečeno, Renault Trucks preuzima odgovornost za održavanje. Ako postoji i najmanji problem sa kamionom, proizvođač se brine o njemu i vraća vozilo na put što je pre moguće: to je prava bezbrižnost.

 

E-mobilnost postaje ključna za dobijanje novih ugovora

Postoje i vrlo praktične finansijske koristi za prevoznike koji koriste električne kamione. Osim koristi u smislu imidža kompanije – eko-mobilnost se smatra sve važnijom u svim sektorima industrije i postaje ključ za dobijanje novih ugovora, a nema ni putarine. U Švajcarskoj, na primer, električni kamioni su potpuno oslobođeni poreza na puteve, što znači uštedu od 20.000 CHF (18.980 €) za kamion koji prelazi 35.000 kilometara godišnje.

To je svakako bio faktor za Carlsberg kada je kompanija ovog februara potpisala veliki ugovor sa Renault Trucks za kupovinu 20 D Wide Z.E. 26 tonskih kamiona. Ovim 100% električnim vozilima upravljaće Carlsbergova švajcarska podružnica, pivara Feldschlösschen. Svih 20 kamiona svakodnevno će prelaziti od 100 do 200 kilometara kako bi snabdevali korisnike pivare iz njenih 15 logističkih centara. Lično sam veoma ponosan što sam imao ulogu u uređivanju finansija za ovaj istorijski ugovor.“

*Renault Trucks Financial Services je finansijska i osiguravajuća usluga kompanije Renault Trucks, podružnice Volvo Grupe.

Profil

Zastupnik za državu i specijalista za neuobičajene poslove lizinga, Žan Frančesko Hečler je magistar korporativnih finansija Univerziteta primenjenih nauka i umetnosti u Lucernu. Karijeru je započeo u Credit Suisse 2001. godine. Pošto je proveo šest godina u kompaniji Xerox Leasing, pridružio se kompaniji Renault Trucks Finance 2017. godine. Njegovi uspesi uključuju uređivanje finansija za stupanje na snagu ugovora Grupe Carlsberg za 20 Renault Trucks D Wide Z.E. 26-tonskih kamiona.

Jean Francesco Hachler
Set canonical URL
Off