Rešenje za transport

VOZILA ZA RUDARSTVO: PRAVO ISKUŠENJE ZA KAMIONE

GRAĐEVINSKA INDUSTRIJA

5min
banner

Transport u rudarstvu je jedna od najzahtevnijih aktivnosti za kamione. Morate računati na robusna vozila koja mogu da prevoze teške terete, a koja pritom i dalje moraju da garantuju bezbedno okruženje za vozače. Renault Trucks je tu da pomogne svojom serijom K, dizajniranom za tešku gradnju, i rasponom usluga posebno prilagođenih prevozu u rudarskoj industriji.

Kiper: upoznajte se sa serijom Renault Trucks K

Serija Renault Trucks K je opremljena šasijom posebno dizajniranom za velika opterećenja, što znači da možete smanjiti broj vožnji. Naša vozila su unapred opremljena priključcima za jednostavno postavljanje karoserije.

Veća profitabilnost sa kiperima pogodnim za standardne puteve

Serija Renault Trucks K zadovoljava vaše ekstremne zahteve za nosivost sa kamionima koji mogu da se koriste na standardnim putevima i u stanju su da prevezu do 34 tone korisnog tereta u verziji Renault Trucks K XTREM. Njegove parabolične ili polueliptične zadnje opruge su napravljene da podnesu opterećenja u rasponu od 13 do 32 tone. Kao takvo, vaše vozilo može da se koristi za vađenje kamena i transport na područje obrade – sve to sa istim vozačem i sa manje vožnji. Na taj način možete ograničiti troškove transporta i rada, istovremeno povećavajući svoj ukupni tempo i povećavajući profitabilnost.

Model Renault Trucks K na delu u Gvineji

 

Vozila za rudarstvo: bezbednost pre svega

Pouzdanost i robusnost

Velika težina tereta koji se prevozi na neravnom, muljevitom ili prašnjavom terenu u kamenolomima nameće velika ograničenja u pogledu opreme koju je moguće koristiti. Zbog toga – kao deo serije K posvećene teškoj gradnji – Renault Trucks nudi model K Xtrem 8x4, savršen za najteža okruženja.

Za razliku od „standardnog“ Renault Truck K, ovo vozilo ima posebnu opremu za povećanje robusnosti i zaštitu pojedinih elemenata, posebno izloženih tokom rudarskih radova:

  • Šasija sa ojačanim gredama, kako bi se obezbedila mehanička otpornost okvira

  • Parabolične opruge sa 4 lopatice sa podmazanim šarkama, za intenzivnu upotrebu

  • Ciklonski predfilter za vazduh, za filtriranje prašine

  • Rezervoari dizajnirani za terensku upotrebu, sa odstojanjem od tla do 50 cm

  • Zaštita svih komponenti koje bi mogle biti oštećene

Određeni delovi, uključujući bateriju, kočnice ili opruge, izloženiji su tokom intenzivne upotrebe. Kako bi se ograničilo preuranjeno habanje, Renault Trucks preporučuje korišćenje originalnih delova, specijalno razvijenih za vozilo i odobrenih nakon strogih ispitivanja sprovedenih u ekstremnim uslovima. 

renault trucks K
renault trucks K

Kamioni za jednostavno manevrisanje

 
 

Dobro je imati robustan kamion, ali vozači takođe moraju da imaju potpunu kontrolu nad vozilom i da ga koriste bezbedno. Da bi se osigurala odgovarajuća kontrola nad vozilom i zaštita njegovih mehaničkih delova, model Renault Trucks K može da bude opremljen automatskim menjačem Optidriver XTREM. Može da se pohvali vratilom sa šest nazubljenja umesto četiri, posebnim zupcima i sistemom upravljanja menjačem koji je posebno pogodan za ekstremna opterećenja. Pored toga, može se ugraditi jedna ili dve izuzetno spore brzine (Xtended) kako bi se dodatno olakšalo pokretanje vozila.

Napadni ugao od 32°

Vaši vozači mogu da računaju na najbolji napadni ugao na tržištu i odstojanje između osovine i tla od 40 cm, što će sprečiti struganje ili potencijalno oštećenje prednje osovine točkova. Što se tiče manevarske sposobnosti, prečnik zaokretanja se smanjuje na nešto manje od 9 metara (konfiguracija 8x4). Renault Trucks K takođe ima automatsku ručnu kočnicu koja povećava bezbednost vozača i drugih radnika kamenoloma.

Što se tiče udobnosti i bezbednosti, vaši vozači mogu da se oslone na sistem kočnica u slučaju nužde, kamere za proveru okruženja kamiona, ručke za penjanje za pristup vozilu i bočnu stepenicu za kontrolu tereta kamiona.

renault trucks K
renault trucks K

Upravljanje voznim parkom u realnom vremenu

Optifleet je usluga pametnog upravljanja voznim parkom, dostupna kako biste mogli bolje da upravljate svojim transportnim lancem od rudnika do područja za obradu robe. Ovo rešenje olakšava svakodnevne zadatke, omogućavajući vam da upravljate voznim parkom u savršenom skladu sa svakodnevnim korišćenjem.

Uštedite na gorivu, poboljšajte upotrebu vozača i vozila, pratite radno vreme motora, geolocirajte svoje vozilo i dobijajte upozorenja u realnom vremenu o njegovoj preciznoj lokaciji zahvaljujući geobarijerama.

Uz Optifleet možete da delite podatke o vozilu sa kim god želite, kada god želite i kako god želite putem veb-portala, mobilne aplikacije ili integrisanjem podataka u sistem treće strane (API).

Smanjite troškove održavanja

Prilikom rada u rudniku, određeni delovi vozila kao što je ogibljenje ili kočnice brže se troše od drugih. Radi smanjenja troškova održavanja, Renault Trucks predlaže korišćenje eXchange delova. Cilj je da se polovni delovi vrate, renoviraju, sprovedu odgovarajući testovi i ponovo ugrade u vozila. Isporučuju se sa dvogodišnjom garancijom na ugrađene delove i ispunjavaju iste kriterijume kvaliteta i performansi kao i novi proizvodi, ali po nižoj ceni.

Iskoristite naše finansijske ponude prilagođene rudarskoj delatnosti

U rudarskom sektoru kilometraža nije vodeći uzrok habanja vozila. Zbog toga Renault Trucks nudi rešenja za finansiranje i osiguranje koja savršeno odgovaraju rudarskim kamionima. Štaviše, ako treba da nadogradite karoseriju kamiona, uzimamo u obzir vreme potrebno za njenu izradu i nudimo planove finansiranja i trajanje koje nikada neće ugroziti vašu aktivnost.

Slobodno nam se obratite za bilo kakav personalizovani savet ili ponudu.

Povećajte profitabilnost rudarskog transporta

Rudnici rade neprekidno. Svaki prekid u transportnom lancu dovodi do velikog gubitka na vašoj strani. Da bi se povećalo vreme rada vozila, Renault Trucks nudi opciju Predict. Cilj je da sprečite umesto da lečite kvarove. Informacije o vozilu se šalju na namensku digitalnu platformu koja će pratiti upotrebu i upozoriti vašeg savetnika na sve neophodne intervencije. Savetnik će zatim zakazati sastanak sa vama kako biste se dogovorili za termin servisiranja koji će u najmanjoj mogućoj meri uticati na vašu delatnost.

Kako rudnik u kom radite ne mora nužno da ima servisno mesto u blizini, nudimo i mobilne radionice. Jedan ili više tehničara će doći na lice mesta kako bi obavili poslove održavanja na vašim vozilima.

OBRATITE NAM SE ZA VIŠE INFORMACIJA!

Pristanak na primanje komercijalnih informacija
Set canonical URL
Off