Svedočanstvo

RENAULT TRUCKS T HIGH – FINSKA – MARTOM OY

DUGE RELACIJE

4min
RENAULT TRUCKS T HIGH - FINLAND - MARTOM OY

U svom vozilu Renault Trucks T High, poznatom pod nadimkom „Dijamantski đavo“, Jani Martikainen svakodnevno putuje putevima Finske od severa do juga i od istoka do zapada. Sa temperaturama u rasponu od -30°C do +30°C, njegovo vozilo je postalo pouzdan partner, postojan, moćan i uverljivo bezbedan.

RENAULT TRUCKS T HIGH - FINLAND - MARTOM OY

Kompaniju Martom Oy sam osnovao 2005. godine sa partnerom Tomijem Hjeltom. Trenutno imamo devet zaposlenih, što uključuje pet vozača sa punim radnim vremenom i još jednog honorarnog vozača. Centrala nam je u mestu Vanta, u blizini Helsinkija, ali nemamo glavnu kancelariju, prostorije ili garaže. Sva „čarolija“ našeg poslovanja odvija se na putu, dok moja supruga vodi računa o papirologiji iz našeg doma. Iako sam obučen za mehaničara, nikada se nisam bavio tim poslom.

Moj entuzijazam za kamione me je ubrzo sustigao i odveo na put. Naša „đavolja flota“ sastoji se od pet tegljača (Zvezdani vrag, Crni vrag 666, SWE vrag itd.), uključujući zvezdu voznog parka – Dijamantski vrag, Renault Trucks T High koji lično vozim. Imamo i lakše vozilo za prevoz namirnica na kontrolisanim temperaturama. Radimo kao podizvođači za Rahtikeskus, koji nam šalje naloge za prevoz svih vrsta robe.

Naši kamioni godišnje prelaze između 100.000 i 120.000 km, a laka vozila 40.000 km. Posao nas vodi u najudaljenije krajeve Finske, a svaki dan je drugačiji, kao i roba koju prevozimo: elektronska oprema, industrijske komponente, prehrambene namirnice, papir, pa čak i opasne materije.

 

 

MOĆ DIJAMANTSKOG ĐAVOLA U EKSTREMNIM VREMENSKIM USLOVIMA

Pre nešto više od godinu dana, trebalo nam je novo vozilo u što kraćem roku. Distributer teretnih vozila Renault Trucks u Finskoj, koga smo cenili nakon pozitivnog iskustva sa njim, predložio je Renault Trucks T High za koji se činilo da ispunjava naše zahteve.

Pokazalo se da je taj prvi utisak u velikoj meri potvrđen. Motor, sa svojih 520 KS, omogućio je lako rukovanje teškim teretom na svim vrstama površina i u svim vremenskim uslovima. Najviše me iznenadila njegova snaga koja je bila dostupna već sa 30.000 km, budući da druga vozila uglavnom treba da pređu između 50.000 i 60.000 km pre nego što ostvare svoj puni potencijal. U gradskim uslovima, na otvorenom putu ili u brdovitim predelima – nikada me ne izneveri.

Osim toga, primetio sam da troši manje od ostalih „đavola“ u voznom parku, uprkos tome što nisam poznat kao neko ko štedi na gasu! Kad bih se potrudio i usvojio fleksibilniji stil vožnje, mislim da bih uštedeo još više.

5 GODINA VISOKIH PERFORMANSI NA SVIM VRSTAMA PUTEVA

 

Otkako je pokrenut 2013. godine, asortiman teretnih vozila Renault Trucks T proširen je u Francuskoj i širom sveta, a iz godine u godinu potvrđuje svoju snagu, nisku potrošnju goriva i pouzdanost na svim vrstama površina i na bilo kojoj tački sveta. Svojim modularnim dizajnom omogućava zadovoljenje svih potreba prevoznika na velikim udaljenostima, dok istovremeno pruža savršenu ravnotežu između uštede energije i goriva, kao i udobnosti vožnje i života u kabini.

Nagrađivane performanse. Još od nagrade za Međunarodni kamion godine osvojene 2015. godine, pa sve do Nemačke nagrade za dizajn 2018. godine, Renault Trucks neprestano poboljšava performanse svog vozila: motor DTI 13 sada može da se pohvali sistemom ubrizgavanja Common Rail za manju potrošnju, dok je smanjenje težine povećalo njegovu nosivost.

UDOBNOST OD PET ZVEZDICA, ZA VEĆU BEZBEDNOST

Put je moj život, moja „kancelarija sa pogledom“ i moj drugi dom. Međutim, za bezbednu vožnju bez umora, udobnost je apsolutno neophodna. Ako bih morao da ocenim Dijamantskog đavola, bez oklevanja bih mu dao 10 od 10 za udobnost, vidljivost i ponašanje u vožnji. Krevet odgovara mojoj veličini, kabina je savršeno zvučno izolovana i ugrejana. To je zapravo bilo prvo što sam morao da testiram, jer kad sam krenuo na svoj prvi zadatak sa Renault Trucks T, temperatura je bila -32°C! U Finskoj često moramo da se nosimo sa ekstremnim vremenskim uslovima. Obilne kiše, polarna hladnoća, vrućina itd. Međutim, Renault Trucks T High, moj „Dijamantski đavo“, uvek me bezbedno dovede do odredišta, čak i u najudaljenije i najnepristupačnije delove naše prostrane zemlje.

Svedočanstvo

DUGE RELACIJE

RENAULT TRUCKS T - SCOTLAND - EM&T RAPSON
Set canonical URL
Off