Rešenje za transport

Koji kamion alternativne energije je pravi za moj posao?

ZELENE ENERGIJE

3min
Renault Trucks Z.E.

Kako da izaberem pravi kamion za svoj posao? Kojim kriterijumima treba da dam prioritet na osnovu mojih poslovnih ograničenja i ciljeva? Za koju vrstu energije da se odlučim? Mnogi prevoznici sada sebi postavljaju upravo ova pitanja. Renault Trucks je tu da im pomogne da identifikuju najbolje rešenje.

Današnji industrijski pejzaž je daleko od jednostavnog za prevoznike. Kao da zdravstvena kriza 2020 nije bila dovoljno loša, regulatorna i finansijska ograničenja se stalno povećavaju. Ograničenja pristupa centrima gradova, pritisak klijenata koji žele da koriste samo ekološki prihvatljive prevoznike, žestoka konkurencija između dobavljača, ratovi cena... ograničenja poput ovih dodaju stvarnu složenost zadatku izbora najprikladnijih vozila za vaše poslovanje, posebno kada želite da koristite alternativnu energiju.

Kriterijumi za izbor... pitanja koja treba da postavite sebi

Pravi izbor izvora energije i vozila će se razlikovati u zavisnosti od geografije, lokalnog zakonodavstva i propisa i ruta i/ili pređenih udaljenosti. Za transport tereta na velike udaljenosti koji pokriva stotine milja dnevno bez vraćanja u depo, najbolji izbor bi bio biodizel B100, koji može smanjiti emisiju CO2 do 60%.

Za regionalnu distribuciju koja pokriva manje od 250 milja dnevno sa vozilima koja se vraćaju u bazu radi punjenja baterije preko noći (6 do 12 sati, u zavisnosti od tipa terminala koji koristi konvencionalnu električnu utičnicu), električni kamion bi mogao biti odlično rešenje. Posebno se preporučuje za noćne isporuke u gradskim centrima, jer su električni kamioni veoma tihi i ne generišu lokalne emisije u upotrebi (osim čestica koje se odnose na kočenje, što se odnosi na sva vozila).

Treći mogući tip alternativne energije je komprimovani prirodni gas (CNG). Može doći iz podzemnog rudarstva (fosilni gas) ili od prerade kućnog i zelenog otpada (biogas), a može da dovede do smanjenja emisije CO2 do 70%. Domet vozila može biti čak 500 milja i, kao kod dizel kamiona, punjenje goriva traje samo nekoliko minuta, zahvaljujući konektorima kompatibilnim sa VNG1 i VNG2 standardima.

Ukupni troškovi vlasništva i podrška stručnjaka Renault Trucks-a

Koju god vrstu alternativne energije ili održivog goriva kupci razmatraju, Renault Trucks im pomaže da identifikuju najprilagođenije rešenje i vozilo za svoje poslovanje. Renault Trucks predlaže niz sistema zasnovanih na metodologiji koje klijenti mogu da koriste za izračunavanje ukupnih troškova vlasništva (TCO) uz pomoć svog prodajnog savetnika. Ova kalkulacija uključuje niz različitih kriterijuma, uključujući početnu kupovnu cenu ili finansijske naplate (standardni zajam, lizing/kupovina na lizing, finansijski lizing, itd.), sve dostupne vladine podsticaje, lokalne/nacionalne poreze, troškove goriva/energije i održavanje vozila troškovi. Krajnji cilj je da se obezbedi najsveobuhvatnija moguća podrška pri odlučivanju kako bi se osiguralo da svaki kupac koristi pravu energiju za pravu primenu u pravo vreme i na pravom mestu.

Na kraju, Range Simulator je alatka za pomoć pri kupovini koju prodajno osoblje Renault Trucks-a koristi da pomogne svojim klijentima da uspešno pređu na elektromobilnost. Može da simulira korišćene rute, terete, kilometražu i vremenske uslove kako bi identifikovao najprikladnije rešenje. Toliko je precizan da može izračunati koliko će energije ostati na kraju rute isporuke!

Sva ova rešenja pomažu transportnim kompanijama da izaberu i upravljaju vozilima koja manje zagađuju, energetski efikasnija i kompatibilna sa obnovljivim izvorom energije koji odgovara njihovom poslovanju, sa krajnjim ciljem smanjenja CO2 i lokalnih emisija kao što su oksidi azota (NOk) i fine čestice. Ovo je od suštinskog značaja za predviđanje ekološki prihvatljivije budućnosti.

Set canonical URL
Off