Rešenje za transport

Cena električnih kamiona: da li je elektromobilnost skupa?

ELEKTROMOBILNOST

4min
Deliver with a Renault Trucks Master E-Tech

Iako nabavna cena električnih kamiona može biti skuplja od cene njihovih dizel modela, vladine subvencije i smanjeni operativni troškovi tokom životnog veka vozila imaju sveukupni pozitivan efekat na smanjenje TCO (ukupnih troškova vlasništva). U nekim operacijama, električni kamioni mogu postići paritet sa alternativama na dizel gorivo za nekoliko godina. Uz punu podršku Renault Trucks-a, možete značajno dekarbonizirati svoju flotu bez uticaja na vaš novčani tok danas. Otkrijte kako u nastavku.

Kupovina električnih vozila: uzmite u obzir ukupne troškove vlasništva

Prelazak na elektromobilnost zahteva mnogo više pažnje u pogledu ukupne cene vlasništva nego u pogledu nabavne cene. Iako je nabavna cena dizel vozila još uvek niža od cene električnog vozila danas, razlika u ceni se drastično smanjuje tokom perioda posedovanja vozila. Nekoliko faktora se uzima u obzir kada se kvantifikuje TCO. Konkretno, mogu se koristiti nabavna cena, troškovi energije, upotreba, vrednost održavanja i preprodaje, finansije i osiguranje itd. I u mnogim slučajevima, električno vozilo je konkurentnije od dizela.  

Pomoć pri kupovini električnih vozila

Slično električnim lakim komercijalnim vozilima, kupovina električnih teških komercijalnih vozila podleže vladinoj pomoći za subvencionisanje prodaje. Ovo je na snazi u većini evropskih zemalja. Za više informacija kontaktirajte naše stručnjake za energetski prelaz.

Smanjeni operativni troškovi 

Električni kamion generiše niže operativne troškove od dizel kamiona. Pre svega, više ne morate da plaćate dizel, a iako i dalje morate da dopunite gorivo za dizel. električno vozilo, budžetski uticaj toga nije proporcionalan sa troškovima dizela.  

Štaviše, električni motori su jednostavnijeg dizajna i lakši za proizvodnju od ICE motora. Zbog toga su troškovi njihovog održavanja znatno smanjeni. 

Podrška Renault Trucks po meri tokom vašeg prelaska na električna vozila

Prelazak na elektromobilnost zahteva pažljivo planiranje: dobijanje saveta stručnjaka omogućava vam da pređete glatko. Pružamo podršku prilagođenu za odgovarajuće proizvode i usluge kako bismo održali vaš mir i vaš operativni budžet, čineći vaš prelazak na električna vozila lakšim. Možemo da izvršimo pravu analizu vaše flote kako bismo napravili plan tranzicije koji pokriva nekoliko godina i pružili vam indikaciju smanjenja vaše emisije CO2 u obliku proračuna.

master ze crop plug

Električni kamion konfigurisan da ispuni vaše zahteve

Kada ispitaju vaše zahteve i ograničenja vaše aktivnosti, naši stručnjaci će preporučiti električni kamion koji najviše odgovara vašoj aktivnosti. Imamo najobimniju ponudu električnih vozila na tržištu. Iz Renault Trucks E -Tech Master 3.1T do Renault Trucks E-Tech D Vide 6k2 26 T, naš asortiman može da pokrije vaše zahteve. Izbor se vrši prema: 

  • Vaše dnevne potrebe za kilometražom 

  • Vaša aktivnost  

  • Ograničenja punjenja vašeg vozila.  

Svako vozilo je dostupno sa tri do šest baterija. 

  Renault Trucks E-Tech Master Renault Trucks E-Tech D Renault Trucks E-Tech D wide 
KAPACITET BATERIJE  52 kWh 200 to 400 kWh 200 and 265 kWh 
RADNI OPSEG 200 km  400 km  180 km

Punjenje se može vršiti na licu mesta, u vreme van špica tokom noći, ali i tokom rada. Zaista, postoji mogućnost da se obezbedi brzo ili delimično punjenje, na primer, tokom pauze za ručak. Naši stručnjaci pružaju pouzdane, pragmatične savete kako bi vam omogućili da napravite najbolji izbor u opcijama instalacije infrastrukture, na osnovu vašeg poslovanja i načina na koji se vaši kamioni koriste.

Renault Trucks E-Tech range outside

 

Renault Trucks E-Tech Master parked

Ugovoreno upravljanje baterijama

Baterije mogu biti razlog za zabrinutost ako želite da pređete na elektromobilnost. Da bismo ublažili bilo kakvu anksioznost, posvećeni smo preuzimanju odgovornosti za upravljanje baterijom tokom celog životnog ciklusa vozila; bilo da se radi o održavanju, obnavljanju, drugom životu ili recikliranju. Takođe smo jedini proizvođač koji vam garantuje, po ugovoru, upotrebljiv nivo energije nakon svakog punog punjenja tokom čitavog vremena vašeg posedovanja vozila uz naše obećanje o bateriji.

Povezani ugovori o održavanju 

Podržavamo svu našu prodaju električnih vozila našim ugovorom o održavanju Start & Drive Ekcellence koji uključuje predvidljivo održavanje, habanje i habanje delova, popravke i 24/7 oporavak od kvara (uključujući i vuču) kako bi vam omogućili da rasporedite troškove održavanja vaših kamiona na dužinu vašeg ugovora. Nećete imati neugodnih iznenađenja ili neočekivanih troškova. Električna vozila Renault Trucks imaju dvogodišnju garanciju i mogu biti podržana ugovorom o održavanju do deset godina.

Finansijska podrška

Možete se osloniti na finansijske usluge Renault Trucks za finansiranje vaše investicije. Kao stručnjaci za transportnu industriju, možemo ponuditi rešenja po meri sa odgovarajućim uslovima za elektromobilnost koja uzimaju u obzir sve što vam je potrebno da bi vaš kamion upravljao na optimizovan način i bez neprijatnih iznenađenja.

Sa finansijskim uslugama Renault Trucks, jedno fiksno mesečno plaćanje može pokriti šasiju, baterije, karoseriju, ugovor o servisiranju i održavanju, finansiranje i osiguranje*. U zavisnosti od lokalnog zakonodavstva, možemo čak uključiti infrastrukturu za punjenje. Mi upravljamo životnim ciklusom kamiona i njegovih baterija da bismo mogli efikasnije da predvidimo obnavljanje, kada je to potrebno.

Takođe smo u potpunosti upoznati sa državnim i lokalnim grantovima pomoći koji su dostupni u svakoj zemlji i možemo vam pomoći u neophodnim procesima da ih obezbedite.

*dostupno u zavisnosti od zemlje

salesman talking with a client at his desk

Na svakom koraku vašeg prelaska na elektromobilnost, Renault Trucks je tu da podrži vaše poslovanje: prilagođenu analizu vaših aktivnosti, preporuke najprikladnijih kamiona, upravljanje projektima infrastrukture za punjenje i svakodnevnu upotrebu vaših kamiona. Mi radimo sve tako da možete mirno da se koncentrišete na svoje osnovne aktivnosti. Ne ustručavajte se da nas kontaktirate da biste dobili personalizovanu ponudu ili savet od naših stručnjaka za elektromobilnost.

Slažem se da će Renault Trucks prilikom slanja ovog obrasca čuvati i čuvati moje lične podatke onoliko dugo koliko je potrebno za procenu datih informacija i kako bi me mogli kontaktirati u vezi sa ovom konkretnom temom. Moji podaci se takođe mogu preneti partnerima i distributerima Renault Trucks-a koji će moći da odgovore na moj zahtev.
Set canonical URL
Off