Spisak sadržaja

Koju alternativnu energiju odabrati za svoje kamione?

6min
Renault Trucks T

Renault Trucks može da podrži vaš prelazak na održiva transportna rešenja koja stvaraju manje emisije CO2. Bilo da ste nezavisni prevoznik ili menadžer nacionalnog voznog parka, Renault Trucks ima rešenje za dekarbonizaciju „ključ u ruke“ koje je idealno za vaše poslovanje. Naši stručnjaci vam pomažu i analiziraju vaše poslovanje i poslovne zahteve. Ovo će osigurati da vam možemo ponuditi efikasna i profitabilna rešenja za transport tokom celog radnog veka vaših kamiona.

Smanjenje emisije CO2 za održivi transport robe

Dinamična ekonomija, sa rastućom e-trgovinom i sve većim očekivanjima krajnjih kupaca, zahtevi koji se postavljaju pred sektor transporta robe stalno rastu. Da bi podržale ovaj rast na održiv način, vlade širom sveta primenjuju sve strože ekološke standarde.

Zbog toga je, pošto se obavezala da će regulisati emisije zagađivača vozila od 1990. godine uvođenjem standarda Euro 1 do Euro 6 (NOk, emisije čestica, itd.), Evropska unija uvela novu regulativu koja ima za cilj da obezbedi okvir i smanji Emisije CO2 teških komercijalnih vozila, u 2019. Cilj je smanjenje od -30% do 2030 (u poređenju sa referentnim nivoima iz 2019), sa privremenim ciljem od -15% do 2025. Za primenu ovog zakona, EU je koristila. njegov softver za simulaciju, VECTO, koji izračunava teorijske performanse CO2 svakog vozila kao funkciju njegovih ciklusa upotrebe i različitih uslova opterećenja. Rezultati su dati u gramima emitovanog CO2 po toni i po kilometru (g/t/km).

 

% This is the target for reducing CO2 emissions from industrial vehicles by 2030

Rešenja Renault Trucks za podršku u dekarbonizaciji vašeg voznog parka

Biogoriva za dizel motore

Udeo na tržištu dizel vozila na fosilna goriva biće smanjen kao rezultat novih propisa i tehničkog napretka u alternativnim gorivima. Međutim, ostaće većinski udeo do 2030-2035. Renault kamioni su smanjili potrošnja goriva naših T, C i K raspona za 3% u 2021. i već su dali smelu najavu za 2022: dalje smanjenje do dodatnih 10% u potrošnji goriva i povezanim emisija CO2.  Ako su ICE pogoni neophodni za vašu aktivnost, takođe imate opciju da dekarbonizirate  Vaše poslovanje korišćenjem biogoriva: obnovljiva energija koja generiše manje emisije CO2 od konvencionalnog dizela. Biogoriva su dostupna kao prva generacija (kao što je B100) ili druga generacija. Reč je o sintetičkim parafinskim gorivima, kao što su hidro-tretirana biljna ulja (HVO), koja mogu da smanje emisiju CO2 do 88%. Ova opcija za biogorivo je dostupna na našim Renault Trucks T, T High, C, K i D serijama.

 

Korišćenje prirodnog gasa

U zavisnosti od vašeg poslovanja, odlučivanje za vozila na prirodni gas (CNG) može biti još jedno rešenje. Ovo je zrela tehnologija koju Renault Trucks nudi skoro 20 godina. Trenutno postoje dve verzije D VIDE CNG 320 KS: 18 ili 19 tona 4k2 konfiguracija ili 6k2*4. Kamioni na CNG imaju domet do 800 kilometara, a rezervoarima je potrebno samo nekoliko minuta da se napune zahvaljujući konektorima kompatibilnim sa NGV1 i NGV2. Korišćenjem gasa napravljenog od domaćinskog otpada ili biogasa, emisija CO2 se može smanjiti do -70%.

Renault Trucks D CNG

Saznajte više o vožnji sa CNG-om

Vožnja CNG kamiona

Pročitajte članak

Prevozi Houtch

Pročitajte svedočanstvo

Mnogo više od 100% električnih kamiona: globalna ponuda

 

Renault Trucks je bio prvi proizvođač koji je ponudio električne kamione kao standard. Sa više od deset godina dokazanog iskustva pod našim pojasom, naša mreža održava električna vozila male tonaže. Na primer, Renault Trucks Makiti u svojoj električnoj verziji počeo je da se prodaje 2010. godine.

Renault Trucks je takođe posvetio značajan deo svog istraživanja razvoju električnih vozila srednje i velike tonaže, sprovodeći testiranje u realnim uslovima i uspostavljajući podršku od 360° za kupce. Naši stručnjaci rade sa vama tokom vaše tranzicije ka dekarbonizaciji. Razumemo kamen spoticanja u vezi sa prilagođavanjem poslovanja novim tehnologijama goriva i možemo da procenimo najbolju strukturu voznog parka u skladu sa vašim poslovanjem. Naši timovi vas vode od istraživanja vaše flote i zahteva vaših transportnih ruta i ograničenja do kraja radnog veka vaših kamiona. To se postiže kroz analize, usluge, preporuke u pogledu infrastrukture za punjenje, finansijskih alata i transportnih rešenja. Nivo podrške koji pružamo se ne menja bez obzira na broj vozila kojima upravljate. Tu smo da vas podržimo u ovoj tranziciji, od upravljanja projektima do upravljanja i praćenja učinka vaše flote. Takođe ćemo podržati vas u svakodnevnom korišćenju vaših kamiona (instalacija infrastrukture za punjenje, optimizacija potrošnje goriva, itd.).

Od 2019. nudimo 100% električni pogon na našim Renault Trucks Master, D i D VIDE asortimanima, koji pokrivaju vaše zahteve između 3,1 i 26 tona. Ovo je najširi asortiman na tržištu, u smislu ponude vozila, i pokriva većinu aplikacija.

Naše rešenje za elektromotor se proizvodi u našem proizvodnom pogonu Blainville u Francuskoj. Pouzdan je, isplativ i prikladan za vašu urbanu distribuciju, sakupljanje kućnog otpada ili aktivnosti isporuke na lokaciji. Uskoro će biti dostupan za građevinarstvo, transport robe, pa čak i za aplikacije na dugim relacijama.

Renault Trucks je posvećen održivijem transportu robe, u korist vašeg poslovanja i životne sredine. Otkrijte našu aktuelnu 100% rešenje za električni transport ponudu.

Renault Trucks D E-Tech

Otkrijte kako da pređete na električne kamione

7 ključnih tačaka koje treba razmotriti

Preuzmite kontrolnu listu

Vožnja električnih kamiona

Pročitajte članak

Kako finansirati električni kamion?

Pročitajte članak

Renault Trucks nudi načine da povećate vašu profitabilnost

Renault Trucks dizajnira vozila za održivi transport, garantujući vašu profitabilnost. Uz pomoć našeg znanja i posvećenosti smanjenju upotrebe fosilnih goriva, Renault Trucks razvija vozila na alternativna goriva. Iskoristili smo podršku naše matične grupe - Volvo grupe, i u mogućnosti smo da vam ponudimo vozila koja su pouzdana, efikasna i profitabilna. Kao dokaz svoje nepogrešive posvećenosti energetskoj tranziciji, Grupa je stvorila sopstvenu diviziju: Volvo Energi. Volvo Energi je odgovoran za obezbeđivanje novih, polovnih ili remontovanih  baterije i rešenja za punjenje električnih vozila. Štaviše, Volvo Energi je uspostavio partnerstva sa glavnim igračima u industriji za razvoj gorivnih ćelija i baterija koje će nam omogućiti da ponudimo još efikasnija električna vozila bez uticaja na vašu profitabilnost.

renault trucks services

Smanjite uticaj na životnu sredinu, a istovremeno smanjite TCO

Renault Trucks je tu da vas podrži sa sveobuhvatnom ponudom od 360° fokusiranom na električna vozila, kako bi vam pružio rešenja za dekarbonizaciju po principu ključ u ruke za vaše poslovanje.

Prelazak flote na vozila bez ugljenika ne bi trebalo da bude improvizovana. Stručna podrška je od suštinskog značaja za prelazak bez problema. Kao sa bilo kojom novom tehnologijom, prelazak na alternativno gorivo ponekad zahteva promenu pristupa vašim putevima i širem poslovanju. Međutim, dugoročno gledano, vaš TCO (ukupni trošak vlasništva) će biti blizak onoj kod dizel vozila, ali sa mnogim dodatnim prednostima:

  • Smanjenje vašeg ugljeničnog otiska
  • Pristup zonama niske emisije (LEZ), koje su sve rasprostranjenije u gradskim centrima
  • Poboljšani zeleni akreditivi za vašu kompaniju za vaše klijente i vaše partnere
  • Smanjenje fluktuacije vozača, kao rezultat udobnosti vožnje električnih vozila

Ako želite da saznate više o alternativnim gorivima ili našoj ponudi električnih komercijalnih vozila, ne oklevajte da nas kontaktirate.

Kontaktirajte naše stručnjake za dekarbonizaciju

Slažem se da će Renault Trucks prilikom slanja ovog obrasca čuvati i čuvati moje lične podatke onoliko dugo koliko je potrebno za procenu datih informacija i kako bi mogli da me kontaktiraju u vezi sa ovom konkretnom temom. Moji podaci se takođe mogu preneti partnerima i distributerima Renault Trucks-a koji će moći da odgovore na moj zahtev.
Set canonical URL
Off