Rešenje za transport

ALTERNATIVNE ENERGIJE: NAŠA VIZIJA

2min
Renault Trucks T on the road

Naša vizija

Alternative nergies by Renault Trucks

Naš manifest

Standardi emisije za kamione su mnogo godina ispred standarda emisije za automobile. Čestice, NOx i sve druge emisije zagađujućih materija smanjene su gotovo na nulu, posebno sa sadašnjim Euro VI-D. Zamena vozila stare generacije novijim vozilima je stoga značajan korak u smanjenju zagađenja vazduha.

Borba protiv globalnog zagrevanja i smanjenje emisije gasova sa efektom staklene bašte postali su glavna briga. Smanjenje emisija CO2 je novi prioritet naše industrije.

Ne postoji savršena alternativa za zamenu dizela na efikasan način u svim primenama i na svim tržištima. Ono čemu mi težimo jeste da predložimo pravo transportno rešenje, na pravom mestu sa pravom energijom.

Dizel, kao gorivo za profesionalne primene, ostaje dobar odgovor na potrebe transportne industrije, pogotovo u regionalnom i međunarodnom prevozu, u kojima će ostati dominantno gorivo dugi niz godina. Isključivanje „svih dizelaša“ ne znači odbacivanje dizela.

Najbolje rešenje za smanjenje ekološkog otiska međugradskog prevoza je ostati fokusiran na smanjenje potrošnje goriva. Biogoriva sledeće generacije, posebno sintetička parafinska goriva (HVO, XTL…) takođe će pomoći u dodatnom smanjenju emisija CO2.

Za kraće udaljenosti ili u blizini naseljenih mesta, komprimovani prirodni gas – CNG – nudi promišljen odgovor na izazove transportne industrije. Doprinosi poboljšanju kvaliteta vazduha u gradu i dokazano je rešenje. Međutim, prirodni gas je i dalje prelazna energija, s obzirom na to da društvo očekuje napredak u pogledu emisija u poređenju sa dizelom.

Savršeno transportno rešenje za naseljena područja mora doseći nultu emisiju. Elektromobilnost je definitivno pravo rešenje za gradske primene, a postaće obavezna od 2025. godine. Sa više od 10 godina obimnih razvojnih aktivnosti i saradnje sa kupcima u ovoj oblasti, Renault Trucks je spreman da električne kamione uvede kao novi standard za gradove.

Set canonical URL
Off