Svedočanstvo

RENAULT TRUCKS D CAB 2.1 M – ŠPANIJA – FANDIÑO

DISTRIBUCIJA

6min
RENAULT TRUCKS D CAB 2.1 M - SPAIN - FANDIÑO

FANDIÑO

 

Fje jedna od vodećih kompanija u prodaji i distribuciji zamrznutih obroka širom severozapada Španije. Hose Luis, prodajni predstavnik, svakog dana isporučuje proizvode za volanom Renault Trucks D 2.1 m opremljenog rashladnom jedinicom.

RENAULT TRUCKS D CAB 2.1 M - SPAIN - FANDIÑO
Možete li nam reći nešto o svom radu u kompaniji Fandiño?

Hose Luis — Ja sam prodajni predstavnik i obavljam svoje dnevne isporuke širom Asturije za volanom Renault Trucks D Cab 2.1 m. Fandino prodaje i distribuira zamrznutu hranu za zajednice i restorane gotovo 60 godina. Upravo ovde, u Avilesu, koordiniramo aktivnosti naše distributivne mreže sa Asturijom, Kantabrijom, Leonom, Zamorom, Valjadolidom itd. Nudimo širok asortiman proizvoda, prilagođenih potrebama naših kupaca, od predjela do deserta. Transport je ključni faktor u našem poslovanju, jer moramo biti u stanju da garantujemo kvalitet proizvoda u svakoj fazi procesa, a to je očuvanje hladnog lanca. Dan počinje u 7 ujutro. Kolege i ja pripremamo kamione za dostavu. Isključujemo noćno napajanje kojim čuvamo zamrznutu hranu, pripremamo dokumente i zatim krećemo na put. Svake nedelje prolazimo unapred definisanim rutama za dostavu, uglavnom redovnim kupcima. Naš dan se završava oko 18 ili 19 sati kad se vratimo u glavnu kancelariju i napunimo vozila porudžbinama za sledeći dan.

 

 

Šta čini Renault Trucks D Cab 2.1 m pogodnim za vašu aktivnost?

H.L. — Vozilo savršeno odgovara našim potrebama u smislu manevarske sposobnosti, pouzdanosti i robusnosti. Omogućava nam da potpuno bezbrižno planiramo svakodnevni rad i ispunimo preuzete obaveze prema svojim kupcima. SVE što treba da uradimo je da se pridržavamo plana servisiranja kako bismo izbegli kvarove koji bi ometali naš rad i odložili isporuke. Stoga nam daje veliku sigurnost i samopouzdanje. Ovo vozilo me je takođe iznenadilo svojom niskom potrošnjom goriva, iako mnogo vozim po gradovima, selima i planinskim putevima gde je potrošnja veća.

Poslujući prethodnih 60 godina, Fandiño je preuzeo potpunu kontrolu nad celim hladnim lancem kako bi garantovao kvalitet svojih proizvoda. Njegova vozila godišnje pređu 60 000 do 70 000 km. Omogućavaju vozačima da se potpuno bezbrižno raduju svom radnom danu i poštuju svoje obaveze prema kupcima.

RENAULT TRUCKS D CAB 2.1 M - SPAIN - FANDIÑO
NISKA POTROŠNJA

Tehnologija, aerodinamika i inteligentna vožnja omogućavaju znatno smanjenje potrošnje goriva.

JEDNOSTAVNA MONTAŽA KAROSERIJE

Nekoliko mehaničkih i električnih uređaja koji olakšavaju montažu karoserije unapred je ugrađeno, a dizajnirani su tako da zadovoljavaju svaku vrstu aktivnosti.

JEDNOSTAVNOST UPRAVLJANJA

Smanjen krug zaokretanja, kratko prednje nadvišenje i kompaktna kabina čine vozila iz serije D izuzetno jednostavnim za upravljanje

 

Kako se ponaša u naseljenim mestima i na planinskim putevima?

H.L. — Na serpentinama i u selima u koja zalazim svaki dan, Renault Trucks D Cab 2,1 m mi zaista olakšava život. Jednostavan je za upravljanje, daje dobru vidljivost, lako se parkira i vozi, uprkos svojoj veličini. Takođe mi omogućuje nesmetanu vožnju na prometnim ili zakrčenim mestima. I iznad svega, što je veoma važno, mogu da parkiram u zonama gde pristup može da bude ograničen i težak. Na planinskim putevima, njegova jednostavnost upravljanja u kombinaciji sa snagom omogućuje mi da pređem planinske prevoje. Čak i kada je teren klizav zimi ili kada pada kiša, vrlo je lako voziti jer je sve nadohvat ruke. Ima vrlo jednostavan i robustan menjač, kao i nekoliko pomagala za vožnju, kao što je pomoć pri parkiranju unazad koja zaustavlja vozilo ukoliko postoji opasnost od udarca. Na planinskim prevojima. Moj retarder osigurava da ne moram preterano kočiti, što mi omogućuje bezbednu vožnju, bez umaranja.

NAJNOVIJE VESTI O...

TRANSPORT HLADNJAČAMA U ŠPANIJI: PROCVAT SEKTORA

Zbog procvata izvoza voća i povrća, španski prevoznici konstantno nadograđuju i šire svoje vozne parkove vozilima sa kontrolisanom temperaturom.

RASTUĆE TRŽIŠTE

U 2015. godini broj registracija rashladnih prikolica i poluprikolica u Španiji je porastao za 36%. Prema zvaničnim podacima specijalizovane strukovne asocijacije proizvođača, prodaja ovih priključnih vozila činila je 40% prodaje u tom segmentu. Brojke koje mnogo govore o dobrom stanju prevoza pod kontrolisanim temperaturama na Iberijskom poluostrvu.  

OPORAVAK POSLOVANJA

Postignuti nivo uspešnosti nesumnjivo je podstaknut opštim oporavkom ekonomske aktivnosti i dominacijom španskog izvoza voća i povrća, koji se prevozi drumom i isporučuje širom Evropske unije. Španija je trenutno vodeći izvoznik svežeg voća i povrća u Evropi i nalazi se na trećem mestu u svetu posle Kine i sad.

REFRIGERATED TRANSPORT IN SPAIN - Renault truck D
POVOLJNA EKONOMSKA KLIMA

Podstaknute ovom situacijom, transportne kompanije su povećale svoje kapacitete i vozne parkove, čime su zadržale svoju konkurentnu prednost na evropskom tržištu.

Kako ocenjujete udobnost kabine?

H.L. —  Provodim dosta vremena za volanom svog Renault Trucks D Cab 2.1 m, tako da za mene udobnost predstavlja bezbednost, jer ako sam manje umoran, više sam budan i efikasan. Sedišta su veoma udobna. Položaj volana se može podesiti, posebno u pogledu dubine. Naslon za glavu i nasloni za ruke takođe mogu da se prilagode za duga putovanja. Ovom kamionu je takođe lako pristupiti. U mom poslu, moramo ući i izaći iz kabine nekoliko puta dnevno. A radeći u urbanim područjima, postoji niz drugih vrlo važnih karakteristika na kamionu u delikatnim situacijama, kao što su kočenje u nuždi ili dobre manevarske sposobnosti.  Tu u potpunosti dolazi do izražaja superiornost ABS sistema kao i držanje vozila na putu. Da rezimiram, rekao bih da je Renault Trucks D cab 2.1 m uverljivo bezbedan radni kamion u svakom pogledu. Pouzdan je u svakodnevnoj upotrebi, kao i svestran i robustan, u svakoj situaciji.

Set canonical URL
Off