Rešenje za transport

Pouzdanost električnih kamiona: pređite na elektromobilnost sa lakoćom

ELEKTROMOBILNOST

6min
Man charging a Renault Trucks E-Tech D

Električna vozila: Renault Trucks isprobana i testirana tehnologija

Renault Trucks je bio prvi proizvođač komercijalnih vozila koji je na tržište izbacio niz električnih vozila sa hibridnim kamionom: Premium Distribution Hibris Tech objavljen 2009. 2010. godine, Makiti Electric lako komercijalno vozilo je dodato u katalog. Zatim smo razvili teške tonažne električne kamione sa partnerskim kupcima, u stvarnim uslovima rada, a 2018. godine smo izdali Master Z.E. na tržištu. Prikupili smo hiljade tačaka podataka da bismo poboljšali njihove performanse: podatke o bateriji, infrastrukturu i podatke o upravljanju punjenjem, kao i povratne informacije vozača.

Ovo iskustvo nam je omogućilo da danas ponudimo preduzećima sa asortimanom druge generacije potpuno električnih kamiona, obezbeđujući potpuni mir bez uticaja na vašu profitabilnost. Slično tome, naši stručnjaci su obučeni i dobijaju stalnu obuku za električna vozila; bilo da se radi o inženjerima koji dizajniraju i konfigurišu vaše kamione, mehaničarima koji servisiraju u našim radionicama ili prodavcima u zastupnicima.

Renault-Trucks-E-Tech-range

Danas, mnoštvo prevoznika različitih veličina kompanija nam poverava i predano je svojoj energetskoj tranziciji. Od njegovog objavljivanja 2018. godine, prodali smo više od 400 Master Electric vozila našim kupcima. Evo nekoliko nedavnih primera: otpočevši kućne isporuke sa 20 Renault Trucks E-Tech Master 2020. godine, švajcarska zadruga Migros Aare preuzela je isporuku dodatnih 20 vozila 2021. godine. Švajcarska kompanija Feldschlosschen, podružnica Carlsberg grupe, imala je 20 Vozila Renault Trucks E-Tech D su u upotrebi od početka 2021. godine, za dovršavanje dnevnih rundi isporuke piva u planinskim predelima. U septembru 2021, kompanija Urbi (Groupe La Poste), francuski specijalista za logistiku prve/poslednje milje, napravila je isti izbor sa porudžbinom od 20 Renault Trucks E-Tech D vozila.

Tehnologija električnih vozila je najzrelija i najefikasnija opcija za dekarbonizaciju vaše aktivnosti

Električna tehnologija je najbolja opcija za dekarbonizaciju vaše aktivnosti jer je već razvijena i njene performanse se stalno poboljšavaju. Opseg rada baterija se i dalje povećava, što znači da će sve upotrebe biti pokrivene do kraja decenije. Takođe želimo da istaknemo da ova tehnologija generiše nultu emisiju NOk i da je tiha u radu.

Štaviše, važno je uzeti u obzir sveobuhvatni uticaj električne tehnologije na smanjenje emisije CO2. Zaista, u Evropi sektor električne energije postaje sve više dekarbonizovan. To je zato što se uglavnom proizvodi iz obnovljive ili nuklearne energije. Trenutno električna vozila predstavljaju 55% ​​smanjenje emisije CO2 u poređenju sa fosilnim dizel gorivom.

U pogledu energetske efikasnosti, dostupnosti, ulaganja i troškova korišćenja, električna energija je najzrelija alternativna energija.

Prešli su na električnu: svedočenja

Delanchi grupa preuzima električne kamione iz Renault Trucks-a

Svake noći, 15 premium pariskih prodavnica primaju svoje isporuke električnim kamionima

Feldschlosschen: Od 2013. naši električni kamioni nam daju konkurentsku prednost

„U brdovitim predelima i na niskim temperaturama, praćenje performansi vozila nam je omogućilo da u zimskim uslovima postignemo prosečni radni domet od 220 kilometara“

The German company DB Schenker
Renault Trucks E-Tech D on the road

Iznad maksimalnog radnog opsega, najvažnije je da vam ponudimo radni opseg koji odgovara vašim zahtevima iz stvarnog života, bez obzira na vašu aktivnost: urbanu ili regionalnu distribuciju, isporuku na lokaciju ili sakupljanje otpada. Naši stručnjaci će predložiti model(e) električnih kamiona koji najviše odgovaraju vašoj profesionalnoj primeni i tipu putovanja koje će vaši kamioni obavljati. Stavićemo vam na raspolaganje alate za simulaciju i obezbedićemo flotu električnih kamiona za testiranje u stvarnim uslovima. Pokrivamo vaše potrebe sa našim vozilima od 16, 19 i 26 tona, a uz vaš doprinos možemo ih prilagoditi tako da imaju tačan broj baterija za vaše zahteve: od tri do šest. Generalno, većina naših kupaca se odlučuje za kamione sa četiri baterije. 

Sve veći učinak 

Električna tehnologija je u stalnom razvoju i Performanse električnih kamiona danas su uporedive sa onima koje imaju dizel vozila u isporuci i distribuciji. Uz podsticaj investicija proizvođača automobila i teških komercijalnih vozila, efikasnost baterije i dalje napreduje: ne samo u pogledu radnog dometa, već i mogućnosti brzog punjenja, posebno pri delimičnom punjenju. Ovo je osnovni trend, na duži rok, koji je podržan stvaranjem specijalizovane infrastrukture. 

Infrastrukture prilagođene električnim vozilima

Ekosistem elektromobilnosti se takođe razvija i primenjuje paralelno sa tehnološkim napretkom. U proleće 2021. godine, ACEA (Evropsko udruženje proizvođača automobila), čiji je Renault Trucks član, objavilo je beli papir za identifikaciju zahteva proizvođača u pogledu stanica za punjenje širom Evrope. Cilj je kvantifikovan: obezbediti 10.000 do 15.000 javnih punjača do 2025. i povećati ovu cifru na 50.000 do 2030. godine. Konkretno, gustina punjača će značiti da se nova povratna putovanja mogu organizovati tokom obaveznog odmora vozača od 45 minuta na svaka 4 sata i 30 minuta. 

Možete uživati u prednostima naše stručnosti u oblasti električnih vozila i našeg znanja o održavanju i servisiranju kako bi vaš prelazak na električna vozila bio što jednostavniji. Ne oklevajte da nas kontaktirate da biste saznali više.

Slažem se da će Renault Trucks prilikom slanja ovog obrasca čuvati i čuvati moje lične podatke onoliko dugo koliko je potrebno za procenu datih informacija i kako bi me mogli kontaktirati u vezi sa ovom konkretnom temom. Moji podaci se takođe mogu preneti partnerima i distributerima Renault Trucks-a koji će moći da odgovore na moj zahtev.
Set canonical URL
Off