Novosti


 

22.06.2016

VOZILA RENAULT TRUCKS T ZA TIM RENAULT SPORT FORMULA 1

Za sezonu 2016, vozila Renault Trucks T opremljena Euro 6 DTI 13 motorima sa 520 KS i Fuel Eco paketom prevoziće bolide i prateću opremu na sve evropske Grand Prix događaje.

Tokom proteklih petnaest godina, kompanija Renault Trucks je partner Reno Sporta na trkama Formula 1. Renault Sport ponovo ulazi u konkurenciju u 2016. godini sa sopstvenim Formula 1 timom, pa je logičan nastavak dugoročnih partnerskih odnosa bio produžetak saradnje sa kompanijom Renault Trucks. Na evropskim Grand Prix događajima, logističku podršku pružaće vozilo Renault Trucks T, Međunarodni kamion 2015. godine, koji je opremljen Euro 6 DTI 13-litarskim motorima sa 520 KS.

Renault Trucks T 520 prevoziće bolide, rezervne delove, mobilne radionice i kancelarije, kao i sve što je neophodno za normalno funkcionisanje tima tokom takmičenja za Veliku nagradu Formule 1. Ljubitelji Formule 1 imaće mogućnost da vide ova impresivna vozila u novoj zlatno-žutoj boji F1 tima, u Barseloni gde se održava trka za španski Grand Prix, prvu fazu evropske sezone.

Za Renault Sport Formula 1 tim, za izbor T 520 vozila presudan je bio „Kvalitet proizvoda i njihova inovacija i usklađenost sa Euro 6 standardima. Aktivna bezbednost je znatno poboljšana u odnosu na prethodnu generaciju Magnum vozila, dok je potrošnja goriva značajno smanjena.“ Ova vozila su tegljači konfiguracije 4x2, opremljeni Eco-Fuel paketom. Paket objedinjuje nekoliko inteligentnih tehnologija dizajniranih da smanje potrošnju goriva: ograničen režim snage, eko-tempomat sa Optiroll regulacijom slobodnog hoda, kompresor za vazduh sa isključivanjem i uključivanjem, pumpa u servo mehanizmu upravljača s promenljivim režimom rada i automatsko isključivanje motora. Eco-Fuel paket omogućava da potrošnje goriva na vozilima smanji i do 4%.

Konačno, treba napomenuti da će Renault Trucks T vozila pružati logističku podršku i u drugim takmičarskim aktivnostima Renault Sport tima (Renault Sport serija i Formula E).

Dodatne informacije možete dobiti na: www.renault-trucks.com/press Tijana Bakic – Tel. +381 (0)11 366 614 – tijana.bakic@volvo.com SéveryneMolard– Tel. +33 (0)4 81 93 09 52 – severyne.molard@renault-trucks.com