SAOPŠTENJE ZA JAVNOST

RENAULT TRUCKS USVAJA REŠENJA ZA INVENTURU I FOTOGRAFISANJE POMOĆU DRONOVA

MREŽA

5min

Renault Trucks je odlučio da počne koristiti dronove u svojoj fabrici Axle kako bi prevazišao izazove i povećao efikasnost inventure. Proizvođač takođe koristi dronove u svom poslu sa polovnim vozilima kako bi snimio bolje fotografije svojih kamiona.

Dron za inventuru u fabrici Axle

Popisivanje inventara je često zamoran zadatak za zaposlene, a ponavljajući neergonomski pokreti koje podrazumeva ponekad mogu da dovedu do poremećaja mišićno-koštanog sistema.

Zbog toga Renault Trucks Axle centar u Lion Sen Prijestu u Francuskoj sada koristi dron za obavljanje operacija kontrole inventara koje je do sada ručno obavljao zaposleni pomoću dvogleda.

Koristeći ugrađene karakteristike mapiranja i unapred određen plan leta, dron čita bar-kodove na paletama koristeći tri skenera na prednjoj strani. Može da obavi inventuru lokacije za šest sekundi, što je deset puta brže nego sa ručnim sistemom.

Fotografije se takođe snimaju za svaku lokaciju, što omogućava jednostavan pregled svih problema na paletama.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

„U saradnji sa našim partnerom Hardisom proučavali smo pozicioniranje i specifične karakteristike naših skladišnih regala kako bismo sastavili precizan plan leta i programirali ga na tabletu. Dron može da radi na nekoliko stotina lokacija", objasnio je Vinsent Marling, menadžer fabrike Renault Trucks Axle. Operaterima je lako da nauče kako da koriste uređaj zahvaljujući intuitivnom interfejsu. Uređaj je potpuno autonoman: operater nadgleda plan leta umesto da kontroliše dron.

Nakon završetka popisa, alat prikazuje vizuelni prikaz usaglašenih i neusaglašenih lokacija, omogućavajući logističkim operaterima da fokusiraju svoje napore na neusaglašenosti sa informacionim sistemom, čime se štedi mnogo vremena. Dron garantuje tačne informacije o zalihama i sprečava zastoje u proizvodnji.

„Fotografski“ dronovi za centar za polovna vozila

Renault Trucks centar za polovna vozila u Lionu Sen Prijestu takođe uvodi dronove za snimanje fotografija od 360º koje će biti dostupne na platformi za e-trgovinu polovnih Renault Trucks kamiona: www.used-renault-trucks.com. Kupci će moći da vide slike visokog kvaliteta koje će im pomoći da izaberu polovno vozilo.

Svaki dron je povezan sa osam markera koji ga vode prema unapred određenom planu leta. Pod kontrolom operatera, uređaj neprestano snima slike, a za fotografisanje celog vozila potrebno je samo tri minuta.

„U kompaniji Renault Trucks sve kupce tretiramo jednako, bez obzira na to kupuju li novo ili polovno vozilo. I pored toga što štedimo vreme upotrebom dronova, ove fotografije studijskog kvaliteta u 360º ispunjavaju iste standarde kao i one koje koristimo za nova vozila“, objasnio je Paskal Filis, menadžer za digitalna rešenja.

Ovaj pilot-postupak biće uveden u centru za polovna vozila u Lionu u jesen 2019. godine, pre nego što bude uveden na međunarodnom nivou.

Set canonical URL
Off