Kolačić

Kolačić je datoteka sačuvana na vašem računaru koja se šalje na naš internet pretraživač kada posetite naš veb-sajt. Osim toga, svrha kolačića je da prikuplja podatke u vezi sa vašom posetom.

Kolačićima upravlja internet pretraživač na vašem računaru.

Konfigurisanjem svog internet pretraživača u mogućnosti ste da, u svakom trenutku, pročitate, izbrišete ili deaktivirate kolačiće.

Kolačići statističkih podataka servisa Google Analytics koje koristi Renault Trucks

Tokom vaše posete, koristimo i kolačiće korisnika servisa Google Analytics koji nam pomažu da sastavimo statistički pregled i da pratimo učestalost poseta i korišćenje različitih delova našeg veb-sajta (posećivanje rubrika i podrubrika).  Uz pomoć tih podataka, možemo da povećamo zainteresovanost korisnika za naš veb-sajt i da unapredimo njegov dizajn.

Ostali kolačići koje koristi Renault Trucks

Kada posetite naš veb-sajt, na vašem računaru će se verovatno sačuvati jedan ili više partnerskih kolačića (uključujući i one koje generišu tasteri za funkciju “podeli” na društvenim mrežama). Ovi kolačići služe da prepoznaju vaša interesovanja i da prikupe podatke sa pretraživača. 

Sve podatke o kolačićima koji se generišu prilikom upotrebe tastera za podelu sadržaja na društvenim mrežama, možete da potražite u tekstovima o opštim uslovima za korišćenje pomenutih društvenih mreža.

Kako da iskoristite pravo na svoj izbor u vezi sa kolačićima?

Na raspolaganju imate nekoliko opcija za upravljanje kolačićima. Svako podešavanje može da utiče na vaše pretraživanje interneta i da promeni uslove pristupa određenim uslugama za čije korišćenje su neophodni kolačići.

Konfiguracija za podešavanje kolačića je različita na svakom pretraživaču. Podešavanje je opisano u opciji za pomoć prilikom korišćenja određenog pretraživača i upućuje vas na koji način da promenite podešavanja u vezi sa kolačićima.