Novosti


17.12.2013

KOMPANIJA OWENS ROAD SERVICES ODABRALA JE PRVA PREMIUM VOZILA & ZBOG NJIHOVE FLEKSIBILNOSTI PO PITANJU POTROŠNJE GORIVA

Zaključenjem značajnog poslovnog ugovora, jedna od vodećih firmi u južnom Velsu koja se bavi distribucijom, transportom i skladištenjem, Owens Road Services, naručila je osam kamiona Renault Premium 460.25 6x2 sa Optidriver automatizovanim menjačem, kako bi ih pridružila svom voznom parku koji se sastoji od 225 vozila. Nakon četvorodelnog tendera, firma Commercial Vehicle Solutions (CVS) koja se bavi ugovornim iznajmljivanjem potpisala je sa Renault Trucks Cardiff ugovor o isporuci i održavanju vozila. Zaključenju ovoga posla doprinela je ekonomičnost Renault Premium vozila i fleksibilnost CVS-a.

Nova vozila Renault Premium su prvi novi kamioni od 2009. koji će se pridružiti Owens voznom parku i koji će biti korišćeni za različite potrebe uključujući rad sa čelikom u Port Talbotu i distribuciju širom zemlje.

Komentarišući kriterijume za ocenjivanje procesa tendera, Beri Evans, menadžer za kupovinu kompanije Owens kaže: “Gorivo je naš glavni prirotet, ono iznosi 38% naših operativnih troškova, a odličan učinak Renault Premium demo vozila bio je ključni faktor pri donošenju naše odluke. Dok neka od naših starih vozila imaju potrošnju između 3 i 3,5l na relaciji Laneli – Midlends, Renault demonstrator je zabeležio 3,4l. Računamo da bi Renault Premium mogao da ostvari uštedu od £40 pri jednom putovanju u dve smene, pet dana u nedelji, te da bi ta ušteda mogla da se uveća na godišnjem nivou na oko £10,000 po kamionu samo na ovoj trasi.”

On dodaje: “Sve se svodi na potrošnju. Godišnje dajemo 12 milona funti na gorivo, pa činimo sve što možemo kako bismo smanjili potrošnju ulažući u obuku vozača i uvođenje boljih vozila.”

Suštinska stvar Owens strategije odnosi se na promenu nabavke, gde se sa kupovine prešlo na ugovorno iznajmljivanje. Beri Evans kaže: “Iako nikada ne bismo iznajmljivali više od 50% našeg voznog parka, ugovorno iznajmljivanje nam pruža nekoliko prednosti i eliminiše probleme koji mogu nastati oko finansiranja posla, održavanja i odlaganja vozila. Fleksibilnost je takođe očigledna – brže isterujemo kamione na put i možemo da menjamo vozila svake dve godine umesto svakih pet kao što je do sada bio slučaj. CVS je izašao sa pravom ponudom za naš posao i ukoliko Renault Premium-i nastave da budu tako ekonomični, razmotrićemo naručivanje novih 10 do 20 kamiona do kraja ove godine.”

Iako će održavanje ovih vozila biti u nadležnosti Owens radionica, glavno servisiranje će raditi Renault Trucks Cardiff. Piter Heris iz Renault Trucks Cardiff-a kaže: “Owens je vodeći vozni park u južnom Velsu i oduševljeni smo što vozila Renault Premium postaju deo njihove firme. Ekonomičnost u potrošnji goriva je u današnje vreme izuzetno važno pitanje, a zahvaljujući odličnim rezulattima Renault Premium se nalazi u samom vrhu “shopping” liste prevoznika.”.

Owens Road Services je moderna porodična firma sa više od 40 godina iskustva na planu distribucije, održavanja voznog parka i industrije skladištenja. Firma sa bazom u Laneliu poseduje vozni park od 225 kamiona i 600 prikolica i ekspert je u sakupljanju i isporuci svega od pojedinačnog pisma do industrijskog tovara od 28 tona širom Velike Britanije i Evrope. Raznovrsna baza klijenata obuhvata proizvođače čelika i renomirane kompanije. Firma zapošljava 500 visoko motivisanih radnika i pruža usluge popravke tahografa, a pored toga i vođenje velikih skladišta na strateškim lokacijama.

Commercial Vehicle Solutions (CVS) su specijalisti za izdavanje komercijalnih vozila i prikolica za potrebe svih vrsta indistrije. Nezavisno od bilo kog proizvođača, CVS je u mogućnosti da pruži kompletnu uslugu klijentima, koji se protežu od regionalnih operatera do velikih berzanskih kompanija. Usluge se kreću od jednodnevnog auto rentiranja do dugoročnih ugovora i paketa za održavanje voznog parka ili kompletnih prodajnih ponuda ili ponuda za iznajmljivanje.

Više informacija o Renault Premium Long Distance-u

Više informacija o Renault Trucks Cardiff

Više informacija o CVS