Novosti


17.12.2013

SVETSKI PROGRAM ZA HRANU

RENAULT TRUCKS NA ZADATKU

Da bi pomogao Svetskom programu za hranu (WFP) u ispunjavanu njegovih misija, Renault Trucks je osnovao mobilnu jedinicu za tehničku obuku koja će tokom tri meseca, u pet zemalja istočne Afrike učiti mehaničare WFP-a najnovijim tehnikama održavanja teretnih vozila. Ova misija ističe angažman kompanije Renault Trucks u redovima WFP-a, avantura u kojoj će kamioni moći da daju direktan doprinos potrebama siromašnog stanovništva.

World Food Programme, agencija Ujedinjenih Nacija čiji je glavni zadatak borba protiv gladi u svetu, garantuje da će hranu dobiti i u najsiromašnijim delovima zemaljske kugle. Kamioni, dakle, igraju ključnu ulogu u logističkom sistemu koji ih dovodi u direktan kontakt sa ljudima kojima je pomoć njaviše potrebna. Među njima je više od 100 kamiona kompanije Renault Trucks, koji omogućavaju prevoz namirnica u najekstremnijim uslovima.

Da bi im olakšao posao, Renault Trucks otišao je korak dalje. Kao proizvođač, Renault Trucks zna da dobro održavani kamioni postižu veću pokretljivost pri obavljanju svog posla. Tako su jedan Kerax 6x6, konfigurisan kao pokretna jedinica za obuku i tim tehničkih stručnjaka zaduženih od strane proizvođača da mehaničarima agencije WFP za istočnu Afriku poslati da prenesu svoja znanja o održavanju teretnih vozila i otklanjanju kvarova. Od Ugande preko Južnog Sudana, Ruande i Demokratske Republike Kongo, pa sve do Burundija, ova avantura trajaće tri meseca kako bi se osoblje WFP-a obučavalo na licu mesta.

Ovom inicijativom, Renault Trucks pokazuje svoj osećaj odgovornosti i svoju želju da doprinese razvoju afričkog kontinenta za koji je posebno vezan. Renault Trucks je stavio na raspolaganje svoje stručno znanje proizvođača teretnih vozila akciji Svetski program za hranu i time potvrdio važnost uloge koju kamioni imaju u najsiromašnijem delu sveta, gde su često veoma važna karika u spašavanju života.

The World Food Programme – Najvažniji podaci:

  • Ddostavljena je hrana za 90 miliona ljudi
  • Prisutan u 74 zemlje
  • 11,000 zaposlenih širom sveta
  • 3,000 skladišta hrane
  • 40 brodova
  • 60 aviona
  • 5,000 kamiona (od kojih WFP poseduje700)