Novosti


17.12.2013

BRS OBEZBEĐUJE PRVA RENAULT TRUCKS VOZILA ZA HERMES

BRS pruža usluge, dok modeli Premium omogućavaju ekonomičnu potrošnju

Hermes, jedna od vodećih kompanija specijalizovanih za prevoz robe široke potrošnje, zaključila je ugovor o iznajmljivanju i preuzela svoje prve Renault kamione od BRS-a, koje će priključiti svom voznom parku od 600 vozila, pretežno DAF marke. Posle šestodnevnog tendera, potpisan je ugovor sa BRS-om, koji će isporučiti 17 Renault Premium 430.18 4x2 tegljača, na rok od pet godina po ugovoru o iznajmljivanju i 10 vozila Renault Midlum 180.12, 12 t, sandučara sa hidrauličnom rampom, na šest godina takođe po ugovoru o iznajmljivanju. Konkurentske cene troškova održavanja Renault kamiona, kao i fleksibilnost i nivo usluge koju pruža BRS, glavni su razlozi zbog kojih je Hermes izabrao baš Renault.

Renault Premiumi izašli su na put u oktobru i prevoze robu od Hermes-ovih skladišta u Woringtonu i Nunitonu. Kao deo voznog parka od 200 vozila koja samo prevoze ka klijentima, vozila Renault Premium prevoziće pakete posebno sortirane za ekskluzivne radnje, kao i za Hermes-ove kupce kataloške i on-line prodaje, širom zemlje. Vozila Renault Midlum od 12 tona pridružiće se voznim parkovima u Turoku, Svindonu i Danstablu krajem novembra i zameniće stare DAF-ove od 7.5 tona. Deo voznog park od 400 koja u okviru kompanije prevoze robu, od lokalnih skladišta do magacina ili direktno do njihovih 9.500 kurira ili 3.000 ParcelShop-ova.

Rob Elmor, menadžer voznog parka u Hermes-u, prokomentarisao je odluku da se u gotovo isključivo DAF vozni park uvedu i Renault vozila, on kaže:" Bilo je pravo vreme za nas da isprobamo drugog dobavljača i drugu marku vozila, kako bismo bili sigurni da dobijamo najbolju vrednost na tržištu. Izračunali smo ukupne troškove održavanja, uključujući i potrošnju goriva i pouzdanost, a BRS je sa Renault Trucks ponudio dobro rešenje. Mi smo, kao probu, potpisali kratkoročni ugovor sa BRS-om, i imali smo veoma pozitivno iskustvo i sa BRS-om i sa vozilima Renault Premium. BRS pruža veoma dobre usluge servisa, a Premiumi imaju odličnu potrošnju goriva i vozači su zadovoljni menjačem.”

Za Hermes, zapremina je najvažnija, i zato kompanija prelazi sa 7.5 tona na vozila od 12 tona. Rob Elmor dalje kaže:"Naša Midlum vozila biće 25 stopa dugački sa hidrauličnom rampom, a to je prilično dugačko za kamion od 12 tona, ali za nas je sve u obimu. Veoma nam je važno to što je kamion od 12 tona, jer pruža dodatni kapacitet, nosivost i produktivnost.”

Pouzdanost i efikasnost vozila su od suštinskog značaja za Hermes, jer kompanija vrši više od 160 miliona isporuka godišnje za svoje klijente i zato je visok nivo podrške koju pruža Renault Trucks Velika Britanija bio odlučujući.

Toni Kreknel, menadžer prodaje u BRS Ltd komentariše: “Ovo je veoma dobra prilika i za BRS i za Renault Trucks da pokažemo renomiranim klijentima koliko vredimo u izazovnom sektoru isporuke paketa. Pošto smo pokazali impresivne rezultate Renault vozila u potrošnji goriva, cilj nam je bio da obezbedimo kompletan i fleksibilan paket koji će podržavati Renault proizvode i omogućiti Hermes-u da zadovolji zahteve izuzetno konkurentnog tržišta u godinama koje dolaze.”

Hermes je jedna od najvećih birtanskih kompanija za isporuku robe široke potrošnje i pruža niz fleksibilnih i pristupačnih opcija isporuke: na kućnu adresu, na posao, kod suseda, na sigurno mesto ili u ParcelShop koji je pogodan za klijente i uklapa se u brz način života. U Velikoj Britaniji, Hermes posluje sa mrežom od skoro 9.500 kurira koji pružaju kvalitetu isporuku na kućnu adresu, sa procentom od 95% uspešnosti isporuka. Hermes sarađuje sa velikim brojem kompanija u Velikoj Britaniji koje prodaju svoju robu preko kataloga ili on-line, uključujući i Next Directory, TV prodaju, ASOS, QVC, Tesco, John Lewis, New Look, Debenhams, Arcadia Group, JD Williams, Damart, Lakeland Limited and Direct. Protekle dve godine zaredom kompanija je osvojila prestižnu nagradu ECMOD najbolja usluga isporuke na kuću, nagrada koju dodeljuju partnerske kompanije saradnicima koji su "zaista napravili uticaj na njihovo poslovanje u poslednjih 12 meseci".

Osnovana 1940, BRS Ltd. ima veliki vozni park vozila pod komercijalnim zakupom ili po ugovorima o iznajmljivanju. BRS deli svoje sedište sa kompanijom Renault Trucks UK Ltd. u Danstablu, Bedfordšajr. Kao rezultat, BRS je u stanju da u potpunosti iskoristi prednosti grupne sinergije i blisku poslovnu saradnju sa kompanijom Renault Trucks prilikom razvoja i realizacije transportnih rešenja po osnovu ugovora o iznajmljivanju i zakupu kamiona. BRS Ltd. posluje širom zemlje, 24/7.

Više informacija o Renault Premium Distribution

Više informacija o vozilu Renault Midlum

Posetitie veb-sajt kompanije Hermes