Novosti


17.12.2013

NOVI POTPREDSEDNIK KOMPANIJE RENAULT TRUCKS UK

"Od Marka Martineza nasledio sam jak tim. Svi zajedno, radićemo na tome da prokrčimo put kompaniji Renault Trucks’ na tržište UK & Irske."

Renault Trucks Velika Britanija najavio je da će Đino Kosta biti imenovan za novog potpredsednika. Od 1.st januara 2013.go., Gino će naslediti Marka Martinesa, koji će se vratiti u Renault Trucks Francuska na mesto potpredsednika ogranka kompanije za francusko tržište.

U svojoj novoj ulozi, Đino će preuzeti vođstvo nad sve tri organizacije u okviru Renault Trucks Velika Britanija i Irska; Renault Trucks UK Ltd – kompanija proizvođača na tržištu, BRS Ltd. – kompanija za rentiranje po ugovoru i angažovanje kamiona na području Velike Britanije i Renault Truck Commercials Ltd. – prodajni centar sa 13 lokacija u britanskom vlasništvu.

Đino Kosta, 55, radi u industriji automobila već 33 godine, a svoju karijeru je započeo u kompaniji Iveco. U tom periodu nalazio je se na nekoliko menadžerskih pozicija, zbog kojih je boravio u Kini, Turskoj, na Bliskom Istoku i u Istočnoj Evropi.

Nakon 25 godina službe, u oktobru 2004.god. pridružio se kompaniji Renault Trucks na mestu izvršnog direktora Renault Trucks Turska.

Septembra 2009.god., Đino je kao generalni direktor počeo da vodi Renault Trucks Italija. U ovom periodu radio je i kao predsednik odeljenja za kamione u okviru UNRAE (Unione Nazionale Rappresentanti Autoveicoli Esteri), italijanskog udruženja uvoznika.

Povodom svog imenovanja, Đino kaže: “Čast mi je što se pridružujem kompaniji Renault Trucks UK. Od Marka Martinesa sam nasledio jak tim i sarađivaćemo blisko da bismo unapredili položaj Renault Trucks-a u Velikoj Britaniji i Irskoj. Ključne oblasti na koje ću se usmeriti biće razvoj imidža našeg brenda, dalje jačanje našeg udela na tržištu i unapređenje usluge klijentima u svim segmentima naše mreže. Nastavićemo dalje utabanom stazom, jer čvrsto verujem da su doslednost i pouzdanost glavni stubovi uspešnog odnosa sa kupcima.

U uzbudljivom trenutak se priključujem britanskom ogranku. Verujem da postoje dobri izgledi da se Renault Trucks dalje razgrana na tržištu koje se, za razliku od velikog broja ostalih evropskih tržišta, još uvek razvija u određenoj meri. Konkretno, sa pokretanjem nove serije u junu 2013.god., zaista ćemo imati priliku da damo svoj pečat!”

Đino je nastavio: “Na ličnom planu za mene je ovo velika prilika da nastavim da razvijam svoju internacionalnu karijeru. Prodajna područja Velike Britanije i Irske imaju značajnu ulogu za budući uspeh Renault Trucks-a u okviru grupacije Volvo i uživam u izazovu da u predstojećim godinama budem nosilac te aktivnosti. Pored toga, imam ćerku, zeta i dvoje unučadi koji žive u Velikoj Britaniji, pa se zaista radujem mogućnosti da provedem više vremena sa njima.”

Mark Martines napušta Veliku Britaniju u kojoj je radio od jula 2010.god. i svoju službu u trajanju od 25 godina nastavlja kao rukovodilac Renault Trucks Francuska i Renault Trucks Commercials Francuska, dilerske mreže koja je u apsolutnom vlasništvu kompanije i koja poseduje 24 radionice i zapošljava 1,000 radnika. “U potpunosti sam uživao u vremenu koje sam ovde proveo i ponosan sam što sam predvodio Renault Trucks Velika Britanija tokom perioda u kojem je tokom 2011.god. doživeo rekordni udeo na tržištu. Đinu želim mnogo sreće i siguran sam da će dobiti podršku koja mu je potrebna kako bi postigao uspeh sa kompanijama Renault Trucks, BRS i timovima iz naše mreže.”