Novosti


 

28.11.2014

PRIPREME ZA ZIMU RENAULT KAMIONA UZ POPUST OD 25 ODSTO

Po povoljnim cenama, za 25 odsto nižim od regularnih, a pod sloganom „Proveri i vozi“, vlasnicima Renault kamiona u servisima u Novim Banovcima, Novom Sadu i Čačku, nude se paketi za proveru, održavanje i eventualne popravke sistema parkirnog grejanja, opreme za snabdevanje vazduhom u kočionom sistemu, sistema za gorivo i agensa AdBlue, paket „Vidljivost“ i lanci za sneg.

Renault Trucks poručuje vlasnicima i vozačima kamiona ove marke da će u ovlašćenim, dobro opremljenim servisnim radionicama u Srbiji dobiti sve što im je potrebno da zavole zimu, tokom koje su sva vozila, po pravilu, izložena dodatnim eksploatacionim naporima. To je, recimo, slučaj sa parkirnim grejanjem – tokom zime jednim od najbitnijih sistema, jer efikasno grejanje povećava bezbednost vozača i omogućava komforniju vožnju. Ovaj paket usluga podrazumeva zamenu gorionika grejača, ugradnju seta zaptivača i proveru rada bez demontaže celog sistema, a sve to po ceni od 29.411 dinara (bez PDV-a). Na sve popravke koje su neophodne nakon pregleda parkirnog grejanja odobrava se dodatnih 25% popusta.

U zimskim uslovima trag kočenja je duži, tako da vlasnici kamiona moraju da obrate posebnu pažnju na efikasnost pneumatske opreme u kočionom sistemu. Renualt Trucks preporučuje zamenu prečistača („filtera“) sušača vazduha u kočionom sistemu najmanje jednom godišnje, jer taj prečistač održava čistoću vazduha i poboljšava brzinu sistema za kočenje, kao i njegovu efikasnost. Servisni paket koji se nudi po povoljnijim uslovima podrazumeva zamenu kertridža sušača za APM (Air Pressure Module), čišćenje APM-a, zamenu rešetkastog filtera, zamenu prigušivača APM-a i proveru rada APM. Za vozila Magnum i Premium DXI cena ovog paketa počinje od 12.000 dinara (bez PDV-a).

Niske temperature veoma negativno utiču na gorivo i na faktor agensa AdBlue. Već i na temperaturi od -11ºC (a zimi ponegde mogu da budu i niže), zbog kvara na SCR sistemu, može da dođe do zamrzavanja AdBlue tečnosti prosečnog kvaliteta ili goriva, što dovodi do zaustavljanja vozila. Da bi se izbegli ovakvi problemi, važno je da se proveri sistem za gorivo, da se pravilno održava i redovno menjaju prečistači (filteri). Servisni paket za AdBule podrazumeva zamenu glavnog prečistača, zamenu predprečistača, proveru sistema za dovod AdBlue agensa i ispitivanje rada sistema - sve po ceni od 10.977 dinara (bez PDV-a).

Servisnim paketom za sistem za gorivo obuhvaćeni su zamena prečistača za gorivo, čišćenje predprečistača i provera sistema za dovod goriva. Za vozila Magnum i Premium DXI ovaj paket se nudi po početnoj ceni od 6.056 dinara (bez PDV-a).

Za bolju vidljivost potrebno je da se vodi računa ne samo o farovima na vozilu, već i o brisačima koji ne smeju da imaju neravnine - da bi vetrobransko staklo bilo čisto i providno. Zbog toga je potrebno da se, pre dolaska zime, provere u kakvom su stanju brisači. Za vozila Renault Master, Renault Mascott i Renault Midlum provera sistema za pranje vetrobranskog stakla sa zamenom metlica brisača košta 3.904 dinara, a za Renault Premium i Renault Magnum 4.302 dinara (bez PDV-a).

Od važne dodatne opreme (ona je u zimskim mesecima u mnogim državama i zakonska obaveza) u Renault Trucks servisnim radionicama u Srbiji u ponudi su kvalitetni, galvanizovani čelični lanci za sneg visoke čvrstoće, koji imaju specijalan profil sa unakrsnim šarama. Zatezanje španerima značajno olakšava njihovo nameštanje. U platnenoj kesi je šest lanaca što je dovoljno za dva točka. Cena ovog kompleta je 32.038 dinara (bez PDV-a).