Novosti


17.12.2013

RENAULT TRUCKS NAGRADA NAJBOLJIM MLADIM PRIPRAVNICIMA

“Pripravnički posao je ozbiljan posao, u kombinaciji sa obukom posle čega se dobijaju kvalifikacije priznate na nacionalnom nivou.

Renault Trucks UK uručio je priznanja najboljim učesnicima u Advanced Apprenticeship Options programu na specijalnoj dodeli nagrada za pripravnika godine. Dodela je održana u sedištu Renault Trucks UK u Danstablu, nagrade su dodeljene najuspešnijim tehničarima na praksi za svaku od tri godine programa. Na svečanosti je takođe obeležen završetak kursa koji je pohađalo 12 pripravnika, kojima su dodeljeni i sertifikati.

Pobednici na dodeli nagrada za Pripravnika godine su Patrik Jarnold iz kompanije Renault Trucks Eseks, sa prve godine; Džejk Blakstaf iz kompanije Renault Trucks Čiltern, sa druge godine i Heri Krauč iz kompanije Renault Trucks Bristol, sa treće godine. Sva tri dobitnika pohvaljena su, jer su pokazali ogromnu posvećenost programu i što su dali i više od onoga što se očekivalo tokom njihove obuke.

Brajan Brnz, menadžer obuke u kompanije Renault Trucks UK kaže: “Svi naši pripravnici radili su naporno da bi unapredili svoja umeća, kako u učionici, tako i u prodajnim centrima u kojima su zaposleni. Dodela nagrada je sjajna prilika da im se oda priznanje za njihov rad i posvećenost i, za one koji su dobili diplomu, prilika da obeleže prekretnicu u svojoj karijeri.”

Program Renault Trucks Advanced Apprentice Options je sproveden u saradnji sa partnerom za obuku, kompanijom Remit, i trenutno ima 54 pripravnika tehničara. Obuhvata šest ključnih programa koji se sastoje od: programa za tehničare za teška vozila, tehničare za teška priključna vozila, konsultante za delove, poslovnu administraciju, savetnika za servis i nedavno pokrenutu prodaju lakih/teških komercijalnih vozila. Svi pripravnici zaposleni su u okviru Renault Trucks mreže prodajnih centara u radionicama širom Velike Britanije i pohađaju obuku u Renault Trucks centru za obuku u Danstablu.

“Program Renault Trucks Apprenticeship znatno se razlikuje od ostalih programa za obuku", objašnjava Brajan Brnz. ”Ovaj program pokriva mnogo više od standarnih minimalnih uslova za finansiranje od strane države."

On dalje kaže: “Od ključnog značaja je angažovanje mreže prodajnih centara, a nedavno smo osnovali i Upravnu grupu programa, koju čine pripravnici iz programa, predstavnici naših partnera za obuku, kompanije Remit, i menadžeri iz mreže prodajnih centara. Grupa nadgleda rezulate, zahteve, povratne informacije i investicije i o tome obaveštava Odbor za partnerstva kompanije Renault Trucks Uk odbor.”

On zaključuje: "Obuka Renault Trucks Apprenticeship promoviše autentičnu alternativu za radnike sa kratkoročnim ugovorom. To je pravi primer „obučavanja po našoj meri“. Videli smo mnogo mladih pripravnika koji su dospeli do rukovodećih položaja, bilo da se radi o tehničkim zanimanjima, upravljanju rezervnim delovima ili o prodaji vozila.”

Stiv Knap, regionalni menadžer za eksternog partnera za obuku, kompaniju Remit, kaže: ”Praksa je pravi posao u kombinaciji sa strukturiranim programom obuke, posle koga se dobijaju kvalifikacije priznate na nacionalnom nivou - i omogućava praktikantima da 'zarade dok uče'. Program Renault Trucks Apprentice daje mladima fantastičnu priliku da temeljno upoznaju industriju već od prvog dana."

Renault Trucks, zajedno sa kompanijom Remit Training, sprovodi program obuke za Renault Trucks UK mrežu koji finansira država.

Remit Training je najveći centar za automobilsku obuku u zemlji. To je poslovna organizacija koja podržava potrebe pripravnika i poslodavaca u sektorima u kojima rade.

Posetite veb-sajt kompanije Remit Training