Novosti


16.03.2015

RENAULT TRUCKS PREDSTAVLJA NOVU EURO VI PONUDU NA PRIRODNI GAS

U okviru svoje distributivne game, Renault Trucks još od 2014 godine razvija i prodaje vozila na CNG (komprimirani prirodni gas). Renault Trucks je sada upotpunio svoju distributivnu gamu sa Renault Trucks D Wide CNG, koji je opremljen novim 9-tolitarskim Euro VI agregatom na gas, sa snagom od 320 KS u dve konfiguracije: 19 tona 4x2 i 26 tona 6x2.

U okviru standardne ponude alternativnih energetskih goriva Renault Trucksa, komprimirani prirodni gas ili CNG, pouzdan je izvor energije sa razvijenom tehnologijom koja proizvodi veoma malo zagađenja: agregati praktično ne emituju dim, neprijatan miris ili čestice. Osim toga, u urbanim sredinama, imaju režim rada sličan dizel agregatima.

Renault Trucks sada uvodi D Wide CNG Euro VI, koji podjednako dobro radi i na prirodni gas i na biometan (biogas). Biometan je obnovljiva energija proizvedena od organskih materijala koji proizvodi značajno manju emisiju CO2  u odnosu na dizel vozila. Zato su vozila na CNG biometan savršeno pogodna za upotrebu u gradskim i prigradskim sredinama (distribucija I isporuke). Ona su veoma dobro prihvaćena od strane lokalnih samouprava za delatnosti kao što su čišćenje ulica, skupljanje otpada i distribucija.

Renault Trucks D Wide CNG je opremljen novim Euro VI NGT9 agregatom sa 6 cilindara od 9 litara i snagom od 320 KS. Ovaj motor pruža dinamičke kvalitete i udobnu vožnju u rangu sa dizel agregatima, dok u isto vreme ima veći obrtni momenat (1.356 Nm) i niži nivo buke. Renault Trucks D Wide CNG je dostupan u dve konfiguracije solo kamiona: 4x2 od 19 t i 6x2 od 26 t.

Renault Trucks D Wide CNG Euro VI poseduje Allison 3200 automatski menjač, savršeno adaptiran za nadgradnje za sakupljanje smeća. Kao i dizel verzija, D Wide CNG ima menjač koji automatski prebacuje iz neutralnog u vozni režim i obratno. To omogućava vozaču da upravlja vozilom bez potrebe da ručno prebacuje u neutralni ili položaj za vožnju.

Sa ciljem da se izađe u susret svim potrebama, Renault Trucks D Wide CNG je dostupan sa rezervoarima za gorivo sa dva kapaciteta: 600 litara gasa komprimovanog na 200 bara, što čini 90 kg gasa u 6 komora; ili 800 litara što je 120 kg gasa u 8 komora. Ove komore su napravljene da izdrže pritisak do 500 bara, što je 2,5 puta više nego normalno i imaju rok upotrebe duži od 20 godina. Za utakanje goriva, D Wide CNG ima dva priključka - za NGV1 i NGV2 standarde da bi se izašlo u susret zahtevima snabdevača gasom u Evropi.

Kao i Renault Trucks dizel vozila, D Wide CNG se proizvodi u Blainville-sur-Orne/Blanvil sur Orn u Calvados departmanu u Francuskoj. Vozila se takođe servisiraju i održavaju u Renault Trucks mreži širom Evrope.

Upotreba gasa je sada podržana i od strane Evropske unije, koja je u septembru 2014. godine usvojila novu regulative sa ciljem da se obezbedi da se teritorija Evrope pokrije adekvatnim brojem stanica sa gasom.


Tehničke karakteristike:

  • 4x2 (19 t) i 6x2 (26 t) verzije solo kamiona (šasija s kabinom)
  • Euro VI NGT9 agregat na gas, koristi kontrolisanu tehnologiju paljenja
  • 320 KS/1.356 Nm
  • Automatski Allison 3200 menjač
  • Dnevna kabina
  • Međuosovinsko rastojanje: 3.500 do 4.750 mm
  • Rezervoari za gorivo do 800 litara = 160 m³ = 120 kg komprimiranog prirodnog gasa
  • Operativni domet do 400 km u u gradskim sredinama


Više informacija možete pronaći na:
http://corporate.renault-trucks.com