Novosti


  • Pronađite prodajni centar
 

17.12.2013

Renault Trucks ulazi u Ginisovu knjigu rekorda!

Najveći 3-D grafit ulične umetnosti na svetu

Dana 6. i 7. jula, Renault Trucks priredio je javnosti jedinstven događaj u palati Bellecour u Lionu: mogućnost da uživaju u najvećem 3-D grafitu ulične umetnosti na svetu. Ovaj performans, koji se svodi na igru sa perspektivom i stvaranje prizora na konkretnim lokacijama koje postaju trodimenzionalne, ušao je u Ginisovu knjigu rekorda. Bila je ovo mogućnost da se sa građanima Liona proslavi nova linija vozila ovog proizvođača.

Građani Liona imali su priliku da izraze svoje divljenje postavkom Renault Trucks-a i umetnika Fransoa Abelaneat u palati Bellecour-u u Lionu, 6. i 7. jula od 9 do 20 časova. Događaj se sastojao od četiri velika prikaza trodimenzionalne ulične umetnosti postavljenih na glavnom gradskom trgu. Ideja ovih umetničkih dela je poigravanje sa perspektivom kako bi mogli da kreiraju prizore koji postaju trodimenzionalni kada se posmatraju iz specifične tačke. Jedno od ovih dela zauzima površinu od 4,227,5 m², što je učinilo da Renault Trucks uđe u Ginisovu knjigu rekorda sa najvećom štampanom preoblikovanom slikom na svetu. Sertifikat je u subotu 6. jula u Lionu dodeljen predsedniku Renault Trucks-a, Brunu Blinu, u prisustvu člana gradskog veća, Žerar Kolomba.

”Ponosni smo što imamo priliku da predstavimo ovo umetničko delo velikom broju posetilaca koji su došli da ga vide tokom vikenda. Renault Trucks je kompanija koja je osnovana u Lionu i na tom terenu je i dalje aktivna, pa ljudi iz ovog grada treba da budu ponosni na proizvodnju koja je pokrenuta u njihovom gradu. Želeli smo da šira javnost dobije priliku da se upozna sa novom linijom vozila i dobije informacije o njima na originalan i neuobičajen način” rekao je Bruno Blin, predsednik Renault Trucks-a.

Porodični skup

Posetioci nisu propustili priliku da bliže upoznaju Renault Trucks.”Doveli smo našu decu, od 8 i 11 godina da vide stare kamione izložene duž ulice Rue de la République” objašnjava Erik koji živi u trećem lionskom distriktu. “Ja sam se takođe upoznao sa delima izloženim u palati i moram reći da su impresivna. Delovala su mi magično, a deca su istinski želela da znaju na koji način su napravljena!”

Anamorfoza površine 4,227,5 m² u ciframa izgleda ovako:

  • 10 kilometara šivenog materijala
  • 2.5 km dužine rajsferšlusa
  • 50 Go fajlova
  • 8 milijardi piksela

Svetski rekord je deo događaja ”Truck de Ouf”, proslave koju je 6. i 7. jula u Lionu organizovao Renault Trucks povodom pokretanja nove serije vozila.*

  • U palati Bellecour organizovano jr nekoliko atrakcija u blizini anamorfoze za mlade i starije ljubitelje ove vrste umetnosti.
  • U ulici Rue de la République, Renault Trucks je zajedno sa fondacijom Marius Berliet prikazao istorijsko putovanje kroz istorijat ovog brenda, počev od jednog primera M. Berlijeovog simboličnog vozila koje datira iz 1910. i koje je okarakterisano kao istorijski spomenik. Rue de la République je bila ispunjena modelima vozila koji su doprineli razvoju kamiona i kopnenog transporta, zajedno sa slikama koje prikazuju proizvodnu i trgovačku istoriju Renault Trucks-a, od Berlijea, pa do današnjeg dana.

  • Un